MEVKA Ile Kosgeb Arasinda Uygulamali Girisimcilik Egitim Kursunun Protokolü Imzalandi

Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) ile KOSGEB arasinda uygulamali girisimcilik egitim kursunun protokolü Karaman Valisi Süleyman Kahraman’in da katildigi bir törenle imzalandi.

 MEVKA Ile Kosgeb Arasinda Uygulamali Girisimcilik Egitim Kursunun Protokolü Imzalandi

MEVKA Karaman Yatirim Destek Ofisi’nde gerçeklesen imza töreninde MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ile KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavsan’da hazir bulundu.

Imza töreni öncesi konusan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, “Mevlana Kalkinma Ajansi bölgesi için sürekli deger üreten bir kurumdur. Bu kapsamda bölgedeki ekonomik ve sosyal potansiyeli ortaya çikaracak çesitli faaliyetler yapmaktadir. Bu faaliyetlerden bir tanesi de bugün protokolü imzalanacak olan KOSGEB isbirligi ile gerçeklestirilecek uygulamali girisimcilik egitimini düzenlemek olacaktir. Bilindigi gibi girisimcilik ekonomik büyümenin temelidir. Yeniligin ve kalkinmanin kaynagidir. Ne kadar çok yeni, basarili ve sürdürülebilir isletme kurulursa o kadar fazla istihdam, çesitlilik ve ekonomik canlilik olusacaktir.  Mevlana Kalkinma Ajansi düzenleyecegi bu egitimlerle öncelikle kendi isini kurmak isteyen girisimcileri bilinçlendirerek ekonomik kalkinma ve istihdam sorunlarinin çözümünün temel faktörü olan girisimciligi güçlendirmeyi hedeflemektedir. Düzenleyecegimiz uygulamali girisimcilik egitimlerinde ilk etapta 30’ar kisilik iki sinif olmak üzere toplam 60 kisiye egitim verilecek. Bu egitimlerde kadin girisimcilere öncelik verilecek olup bir sinif sadece kadin girisimcilerden seçilecektir. Egitimler 14 Haziran 2012’de baslayacak olup basvurular 5 Haziran 2012 tarihine kadar MEVKA Karaman Yatirim Destek Ofisine sahsen yapilacaktir. Egitimler tamamen ücretsizdir” dedi.
KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavsan’da KOSGEB’in iki yil içinde ülke genelinde 70 bin kisiye girisimcilik egitimi verdigini belirterek, “Karaman’da 2011 yilinda Valimizin Il Istihdam Kurulundaki talimatlari geregince yaklasik 370 kisiye Iskur Il Müdürlügü isbirligi ile ve ayrica 30 kisiye Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi isbirligi ile girisimcilik egitimi verilerek basarili olanlara sertifikalari verilmistir. Su anda sertifikasini alan ve kendi isini kuran 36 kisi KOSGEB Yeni Girisimci Desteginden yararlanmaktadir. 2012 yilinda ise 600 kisilik egitim için Iskur Il Müdürlügü’nün KOSGEB’e basvurusu degerlendirilmis, isbirligi yapilmis ve egitimler devam etmektedir. Simdi de Karaman’daki girisimcilerin egitimlerine katki saglamak için MEVKA KOSGEB’e Uygulamali Girisimcilik Egitimi basvurusunda bulunmus ve uygunlugunu alarak isbirligi protokolü imzalama asamasina gelmistir. Girisimci adaylarimiz bu egitimi basari ile tamamlayarak mezun olduklari takdirde kendilerine girisimcilik egitimi basari belgesi verilerek ilerleyen dönemlerde açacaklari isletmeleri için KOSGEB tarafindan bugünkü mevzuata göre 4 farkli baslikta 27 bin liraya kadar hibe ve ayrica 70 bin liraya kadar kredi imkani saglanacaktir” dedi.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman’da MEVKA ve KOSGEB’in Karaman ve ülke genelinde son derece önemli bir ise imza attiklarini söyleyerek, “Böyle anlamli ve önemli bir çalismada sizlerle birlikte olmaktan son derece memnuniyet duydugumu özellikle belirtmek istiyorum. Uygulamali Girisimcilik Egitimi ilimizin ve ülkemizin ekonomik büyümesi açisindan büyük bir önem tasiyor. Zira 60 kisinin, 30 kisilik siniflarda alacagi girisimcilik dersi, yenilige ve kalkinmaya da kaynak olacaktir.  Istihdamda yeni umutlara vesile oldugu gibi ekonomik bir canlanmaya da vesile olacaktir.  Bu kurs hayali ve hedefi olan tüm girisimcilerimiz için yeni kapilar aralayacaktir. Bizim insanimiz geçmiste büyük isler yapmis ve bizler de o büyük insanlarin torunlari olarak ayni sekilde büyük islere imza atabiliriz. Ama bunun için önce hayalimiz, hedefimiz olmali. Azimli, gayretli ve sabirli olursak açilmayacak bir kapi yok, elde edilmeyecek bir basari yok.  Girisimcilerimizin basarili olmasi için öncelikle Karaman’in dinamiklerini tanimaliyiz. Yaptigimiz is sürdürülebilir olmali.  Biz bu konuda hevesli ve kararli olan tüm girisimcilerimizi her zaman desteklemeye haziriz.  Çünkü girisimci her seyden önce is hayatindaki, ekonomideki, sanayideki engelleri ve firsatlari iyi görebilen kisi demektir. Dünya ekonomisinde güçlü bir yere sahip olmak için engelleri ve firsatlari görebilmemiz gerekiyor. Bu engelleri ve imkânlari ilimiz, ülkemiz ve insanimiz için bir avantaja dönüstürmemiz gerekiyor. Açilan egitim sonunda, sertifika alan katilimcilarimiz KOSGEB’in yeni girisimci destegine basvurabilecek.  Hazirladiklari plan ve proje kabul onaylandigi takdirde 27 bin TL’ye varan hibe 70 bin TL varan faizsiz kredi imkânindan faydalanmaya hak kazanacaklar. Tek kanatla kus uçmaz demis atalarimiz. Evet bizim insanimizin hayalleri ve hedefleri var; ama imkâni yok. Iste biz ona bu imkânlari saglamanin gayretindeyiz. Istiyoruz ki insanimiz da ilimiz de zirvelere ulassin” diye konustu.
Yapilan konusmanin ardindan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ile KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavsan arasinda protokol imzalandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284