Mevka Kalkinma Kurulu 7. Olagan Toplantisi Yapildi

Mevlana Kalkinma Ajansi (Mevka) Kalkinma Kurulu`nun 7. Olagan Toplantisi yapildi.

Mevka Kalkinma Kurulu 7. Olagan Toplantisi Yapildi

 Hilton Garden Inn Otel'de yapilan toplantida, Konya ve Karaman illeri için hazirlanan Turizm Master Planlari ve Bölge Turizmde Marka Olmak için Yapilmasi Gerekenler konulu bir sunum yapildi.
Toplantiya, Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek, Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu, belediye baskanlari, Mevka yetkilileri ve çok sayida davetli katildi. Toplantida konusan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek, dünyanin bir çok ülkesinde ekonomik kriz yasandigini ifade ederek, "Bütün bunlara ragmen Türkiye'de hizli bir büyüme var. Bu büyüme, kurumlarin ayni sekilde 2023 yol haritasini hazirlayarak ülke hedefine katki saglamasiyla gözleniyor. Mevka, Konya için lokomotif görevi görüyor ve basarili bir kalkinma ajansi" dedi.
Konya Valisi Aydin Nezih Dogan ise, kalkinma ajanslarinin Türk yönetim yapisina girmesinin bölgelere çok önemli avantajlar sagladigini söyledi. Dogan, daha önceki yillarda yerel yönetimlerin sadece kendilerine gelen talimatlari yerine getirdigini, kalkinma ajanslariyla birlikte yeni bir dönüsüme gidildigini ifade etti. Yerelin gücünün daha iyi ortaya çikmasi anlaminda uzun süren kargasalarin ardindan kalkinma ajansi modelinin uygun görüldügünü söyleyen Dogan, ''Kalkinma ajanslari gücümüzün oldugunu ve gelecegimizi kendimizin organize edebilecegimizi ortaya koydu. Ajanslarla birlikte her seyin dayatilmasina izin vermemeye çalistik. Bizim de kendi bölgemize iliskin olarak beklentilerimizin oldugunu ortaya koyduk. Devletin merkezinde var olan dönüsüme yerelde ayak uydurduk.Yöneticiler degistikçe degisen bir uygulama vardi. Bunun asilmasina ihtiyaç vardi ve bu ihtiyaç artik gideriliyor. Hepimiz bu memlekete dair sevdalar tasiyoruz ancak gücümüzün farkina varamiyorduk. Iste kalkinma ajanslari gücümüzün farkina varmamizi sagladi" seklinde konustu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284