MEVKA Kalkinma Kurulunun 8. Olagan Toplantisi Ilimizde Yapildi

Mevlana Kalkinma Kurulu’nun 8. olagan Kalkinma Kurulu toplantisi ilimizde Valilik Toplanti Salonunda yapildi.

MEVKA Kalkinma Kurulunun 8. Olagan Toplantisi Ilimizde Yapildi
Toplantiya ilimiz Valisi ve Mevka Yönetim Kurulunu Dönem Baskani Süleyman Kahraman, Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Vekili Erkan Isa Erat, Mevka Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Lojistik Dernegi Baskani Prof. Dr. Mehmet Tanyas, Mevlana Kalkinma Ajansi Kalkinma Kurulu üyeleri, daire müdürleri ile sanayiciler ve isadamlari katildi.
Toplantida konusan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, “Sürdürülebilir bölgesel gelismenin belki de en önemli ayagi Konya-Karaman için alacagimiz stratejik kararlar noktasinda katilimci bir çerçevede uzlasma saglamaktir. Bu saglanabildigi takdirde bölgede tüm paydaslarin katkisiyla elimizdeki sinirli kaynaklari en rasyonel sekilde kullanabilecegimize inaniyoruz. Bunun konusulabilecegi tartisilabilecegi en önemli platformlar da kalkinma kurullaridir. Bu platformlarda çesitli tematik alanlarda ajansimiz tarafindan yapilan çalismalari kalkinma kuruluna sunumunu önemsiyoruz. Bu çerçevede bugün bölgemizin Konya- Karaman bölgesinin lojistik ön hazirlik raporu bu alanda temayül etmis bir hocamiz olan Lojistik Dernegi Baskani Prof. Dr. Mehmet Tanyas hocamiz tarafindan sunulacaktir”dedi.
Konya Valisi Aydin Nezih Dogan ise konusmasinda, “Kalkinma kurulu ile ilgili olarak söylenebilecek en önemli söz bir bölgenin bütün aktörlerini, devleti, özel sektörü, STK’lari ve üniversite gibi bütün aktörlerini ekonomik odakli düsünmeyi zorlayan bir ortamdir. Bizim ihtiyaç duydugumuz sey böyle bir bakis açisi olmali. Hepimizin kendisine ait özel çalisma alanlari var. Bu özel çalisma alanlarinda da kendi kollarimiza odaklaniyoruz. Ancak ihmal etmememiz gereken temel husus, birlikte ortaya çikaracagimiz sinerjinin bulundugumuz bölgeye ne çesit bir katki saglayacagidir. Bu nedenle, bu toplantilar önemli toplantilardir. Kalkinma kurulundan beklentimiz bu dönem boyunca daha etkin bir kalkinma kurulu katkisi ve bölgemizin rekabetçi oldugu diger bölgelere göre avantaj saglayacak hususlarda bizim arkamizda durulmasidir. Bugün böyle bir konuyu inceleyecegiz hep beraber. Bölgemizin kalkinmasi açisindan lojistik sektörünün ne denli önemli oldugunu birazdan hocamizdan dinleyecegiz. Bir insanin bir konudaki düsünceleri elbette ki degerlidir. Ancak ortak aklin ürettikleri ondan daha degerlidir. Burasi ortak bir akil platformudur. Bilgilerinizi ve düsüncelerinizi lütfen bizimle paylasin” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da “ Karaman ve Konya gerçekten bölgenin önemli iki Ilidir. Sayin Valimizin de bahsettigi gibi bizim Konya ve Karaman için el ele vermemiz gerekiyor. Bu birliktelik çok daha önceden saglanabilmis olsaydi, yasanan bazi olumsuzluklarin yasanmayabilecegi inancini tasiyoruz. Biliyorsunuz ki geçtigimiz hafta içerisinde bir ortak akil toplantisi gerçeklestirdik. Bu toplantida Karaman tarimini ve hayvanciligini masaya yatirdik. Bu toplanti da ortak akil yürüterek sorunlara çözüm bulmaya çalistik. Bugünde burada bir ortak akil toplantisi gerçeklestiriyoruz. Mevlana Kalkinma Ajansi olmasaydi Konya ve Karaman’daki degerli yöneticilerimizi bir araya getirip ortak akil yürütemezdik. Insallah bu çalismalarimizdan da çok güzel neticeler dogacaktir. Biraz sonra sunumu yapilacak olan lojistik raporunu hep birlikte görüsecegiz. Bununla birlikte toplanti da 2023 yili vizyon çalismalarini da degerlendirecegiz. Biz Kalkinma Kurulu üyelerinden çok somut öneriler bekliyoruz. Degerli fikir ve görüslerinizi bekliyoruz, aktif olmanizi bekliyoruz. Lojistik raporunu hazirlayan degerli hocamiza tesekkürlerimi sunuyorum. Insallah bu birlikteligimiz ve beraberligimiz devam edecek. El birligi ile Karaman ve Konya’ya ne yapilmasi gerekiyorsa onu yapacagiz. Çünkü Karaman ve Konya kardes illerimizdir. Bugün gerçeklestirdigimiz toplantinin hayirlara vesile olmasini diliyor bu toplantinin yapilmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.
Konusmalarin ardindan gündemdeki maddelerin görüsülmesine geçildi. Toplantida bir önceki toplantida alinan kararlar, 2011 yili Ajans faaliyet raporu ve 2011 yili iç denetim raporunun okunmasinin ardindan Lojistik Dernegi Baskani Prof. Dr. Mehmet Tanyas, Konya-Karaman Bölgesi Lojistik Strateji Plani Ön hazirlik Raporu’nun sunumunu yapti.
Sunumun ardindan katilimcilar tarafindan 5449 Sayili Kanunun 9/b maddesi uyarinca bölgenin sorunlarina ve çözüm önerilerine, tanitimina, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak Yönetim Kuruluna tavsiyeler ve dilekler sunuldu. Toplanti kokteyl ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284