MEVKA Körfez Sermayesiyle Bulustu

Bu yil ilki düzenlenen ve Basbakanlik Kamu Diplomasisi Kurumu tarafindan desteklenen Uluslararasi Yatirim Zirvesi’nde Mevlana Kalkinma Ajansi körfez yatirimcilariyla görüsmeler gerçeklestirdi.

MEVKA Körfez Sermayesiyle Bulustu

Zirveye Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birlesik Arap Emirlikleri'nden enerji ve insaat alanindan önemli yatirimcilari katildi. Zirveye katilan 70 yatirimcinin toplam hacminin 500 milyon dolar oldugu bildirildi.
Suudi Arabistanli isadami Abdurrahman El-Zamil, Türkiye ve Körfez bölgelerinde büyük yatirim potansiyeli olduguna isaret ederek, "Biz birlikte olmaliyiz, birlikte yapmaliyiz. Çünkü insanlar tek basina, ülkeler tek basina yapamaz. Birlikte olursak daha hizli ve büyük isler yapabiliriz" dedi.
Uluslararasi Yatirim Zirvesi'ni degerlendiren Suudi Arabistan Riyad Ticaret Odasi Baskani Abdurrahman El-Zamil, "Bu tarz konferanslara katilmak çok önemli. Türkiye ve Körfez ülkeleri (CSS) Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan, hep birlikte bunu tartismak için buradayiz. Ülkenize büyük bir güven var” dedi. El-Zamil; "Suudi Arabistan büyük bir yolda ilerliyor ve Türkiye'de oldugu gibi, ülkeyi insa ediyor. Çok aktif bir ekonomisi var. Gelirimizi ülkemizin gelismesi için kullaniyoruz. Ülkemizin gelismesi özel sektörün gelismesi anlamina geliyor. Türkiye'deki gibi binlerce kilometre yol, binlerce okul insa ettik. Biz birlikte olmaliyiz, birlikte yapmaliyiz. Çünkü insanlar tek basina, ülkeler tek basina yapamaz. Birlikte olursak daha hizli ve büyük isler yapabiliriz. Türkiye'de de yüzlerce uzman, bu isin tecrübelisi var. Bu isin insanlara olan faydasini görmeliyiz. Suudi Arabistan'in geliri, Türkiye'ye gelecek buradaki yatirimlar ve Suudi Arabistan'a fayda saglamak, ayni zamanda bölgeye de fayda saglamak anlamina geliyor. Yatirimlari sadece iki ülke ile sinirlamamak gerekiyor” dedi.
Zirveye, yatirimcilari Konya-Karaman’in yatirim firsatlari konusunda bilgilendirebilmek amaciyla özel görüsme odasi ile katilan Ajansimiz; program boyunca 14 körfezli isadami ile görüsme yapti. Programa Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Yatirim Destek Ofisi Uzmani Mücahit Yasir Kinali, Karaman Yatirim Destek Ofisi Uzmani Dogan Ali Onuralp katildi. Görüsmelerde bölgemizin Tarim ve Enerji sektörleri üzerinde yogunlasan isadamlari, Ajansimizin kendilerine vermis oldugu destekten dolayi tesekkür etti.
Programda Suudi Arabistan Riyad Ticaret Odasi Baskani Abdurrahman El-Zamil ile Konya-Karaman bölgesinde yapilabilecek Tarim yatirimlari konusunda görüsme yapildi. Ayrica programda Tarim konusunda ikili görüsme yapilan bir Suudi Arabistanli isadami ile Konya ve Karaman illerinde misafir edilerek yatirimi ile ilgili kurumlarla görüsme yaptirildi.
Ahmet Akman, Mevlana Kalkinma Ajansinin yatirimcilara yönelik yapmis oldugu faaliyetler ile ilgili Kalkinma Bakanimiz Sayin Cevdet Yilmaz, Enerji Bakanimiz Sayin Taner Yildiz, ve Numan Kurtulmus’a bilgi verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284