MEVKA, Körfez Ülkeleri İle Konya Arasında Ticaret Köprüsü Kurdu

Mevlana Kalkınma Ajansı, Türkiye Yatırım Destek Tanıtım Ajansı, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle 20-23 Mart 2018 tarihleri arasında yatırımcı çekmek ve ticareti geliştirmek amacıyla tarım ve hayvancılık sektörlerine odaklı olarak düzenlenen “Konya-Körfez Ülkeleri İş ve Yatırım Zirvesi” programı, Körfez ülkelerinden gelen yaklaşık 200 kişilik işadamı heyetinin Konya’daki temaslarının ardından sona erdi.

MEVKA, Körfez Ülkeleri İle Konya Arasında Ticaret Köprüsü Kurdu

Konya-Körfez Ülkeleri İş ve Yatırım Zirvesi Açılış Toplantısı’nda işadamları heyetine Konya yatırım ortamı, teşvik sistemi, tarım ve hayvancılık destekleri sunumları yapılarak, Konya’nın tarım ve hayvancılık yatırımları açısından taşıdığı potansiyel hakkında bilgiler verildi.

Sunumların ardından, Konyalı işadamları ikili iş görüşmelerinde (B2B) bir araya gelen misafir işadamları, tarım, hayvancılık, besicilik, süt ve yem gibi çeşitli sektörlerde 60 masada 200’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. İş görüşmelerinin ardından işadamları heyeti, Konya Tarım Fuarı’nı ziyaret etti.

Heyet daha sonra “Konya-Körfez Ülkeleri İş ve Yatırım Zirvesi Gala Yemeği” programında kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, oda ve borsa yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katılım sağladığı akşam yemeğine katıldı.

Temasların son gününde Konya ve Karapınar’da tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren tesisleri ziyaret eden heyet, Karapınar’da Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen ile bir araya geldi. Karapınar’daki temaslarında heyete, ilçenin tarım ve hayvancılık yatırımları açısından sahip olduğu imkânlar anlatıldı.

“Konya-Körfez Ülkeleri İş ve Yatırım Zirvesi” programına ev sahipliği yapan Mevlana Kalkınma Ajansı adına program hakkında değerlendirmelerde bulunan Genel Sekreter Vekili, Savaş Ülger, “Ajans olarak, Türkiye Yatırım Destek Tanıtım Ajansı, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası ile birlikte tarım ve hayvancılık sektörleri odaklı gerçekleştirdiğimiz programımız kapsamında Suudi Arabistan, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Sudan, Filistin, Katar, Kuveyt ve Mısır’dan gelen 200 kişilik iş ve yatırım heyetini üç gün boyunca şehrimizde ağırladık. Misafirlerimizin geldikleri ülkelere baktığımızda bu ülkelerin, dini, tarihi ve kültürel açıdan pek çok ortak noktamızın bulunduğu ülkeler olduğunu görüyoruz. Buna rağmen, köklü ve derin bağlarımızın olduğu dost ve kardeş bu ülkelerle ticari anlamda hem ülkesel bazda hem de bölgesel bazda arzu ettiğimiz seviyelerde değiliz. Temennimiz, bu ticari ilişkilerin en kısa sürede istenilen seviyelere ulaşmasıdır. Kurum olarak bu programı düzenlemekteki en büyük amacımız gerek ülkemiz gerekse de şehrimiz ile körfez ülkeleri arasında var olan bu güçlü bağı ekonomik anlamda da en üst seviyelere çıkarmak, yeni işbirliklerine ve yatırım imkânlarına köprü olabilmektir. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz programımız çerçevesinde körfez ülkelerinden gelen yaklaşık 200 kişilik yatırımcı ve işadamı heyeti, temasları boyunca şehrimizde tarım, hayvancılık ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Konyalı işadamlarımızla bir araya gelerek 200’ün üzerinde iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra heyet, Konya Tarım Fuarı’na katılan firmaların stantlarını ziyaret ederek bu sayede şehrimizin tarım alet ve makineleri sektöründe yakaladığı teknolojiyi de yerinde görme fırsatı buldu. Ayrıca, heyete Konya yatırım ortamı sunumu yapılarak şehrimizin yatırımcılara sağladığı avantajlar ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Yapılan iş görüşmeleri ve fuar ziyaretleri esnasında iş bağlantılarının sağlanması bizleri mutlu edecektir. Bundan sonraki süreçte bu programın sonuçlarını da takip edeceğiz. Beklentimiz, heyetin şehrimizde yapmış olduğu temasların yeni işbirliklerine ve yatırımlara dönüşmesidir. Bu temasların, önümüzdeki süreçte bölgemizin ekonomisine hareketlilik getireceğine ve Körfez ülkeleri ile Konyalı işadamlarımız arasındaki ticari ilişkileri daha da geliştireceğine olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284