MEVKA’dan Kadın İstihdamına Tam Destek

Sarıveliler Belediyesi tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı’na sunulan “Gıda Üretim Teknolojisine Kadıneli Değiyor (Kadın Kileri) Projesi” destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger tarafından imzalandı.

MEVKA’dan Kadın İstihdamına Tam Destek

Hayata geçirilecek olan proje ile Sarıveliler’de yaşayan ev hanımlarının, gıda sektöründe her geçen gün artan organik ürün talebine yönelik ürünler elde edebilmeleri için eğitimler almaları ve kalifiye işgücü haline getirilip sektörde kendilerine yer edinmeleri amaçlanmaktadır. Bununa birlikte gıda sektörünün arz ve talep taraflarını bir araya getirerek sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye kadın personelin yetiştirilmesi ile Karaman’da kadınların işgücü piyasasına katılımına mâni olan sosyo-kültürel engellerin aşılması ve eğitim vermek yoluyla, kadınların istihdam edilebilirliklerinin artırılması da projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Bu doğrultuda ilk olarak projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi, faaliyetlerin zamanında ve etkili bir şekilde yapılabilmesi, mesleki eğitimlerin etkinliğinin arttırılması, teorik ve uygulamalı eğitimlerin ve raporlama işlemlerinin sağlıklı şekilde tamamlanabilmesi için konusunda uzman kişilerden oluşan bir proje ekibi kurulacak. Ardından, hedef grup kriterlerine uygun 20 kursiyer belirlenerek bir ay süreyle teorik ve uygulamalı eğitimler almaları sağlanacak, eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek. Bunun yanı sıra eğitim alan ev hanımlarının istihdamı noktasında konuyla ilgili yöneticiler, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile toplantılar gerçekleştirilerek farkındalık oluşturulması sağlanacak.

Ajans tarafından kabul edilen projeyi değerlendiren MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “Kadın istihdamı ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi konusu kurum olarak son yıllarda üzerinde önemle durduğumuz konuların başında geliyor. Kadınların çalışma hayatına katılması noktasında son yıllarda bir artış söz konusu olmakla birlikte bu oran istenilen düzeyde değildir. Kadınların çalışma hayatında daha çok yer almaları ve kariyer açısından desteklenmeleri Türkiye'nin ekonomik gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar, Türkiye'de işgücüne katılım oranının düşük olmasının, kadınların çalışma hayatında daha az yer almasından kaynaklandığını açıkça ortaya koyuyor. Ülke olarak 2023 hedeflerimize ulaşmamız için kadın istihdamının artırılması büyük önem arz etmektedir. Burada bize düşen kadınların çalışma hayatına girişlerini kolaylaştırmak, yeteneklerini ortaya çıkaracak eğitimleri vermek yoluyla kalifiye hale getirmektir. Bu vesile ile ajans olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha dile getirmek istiyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284