MEVKA’nin Hedefi Turizmi Gelistirmek

Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA)2012 Mali Destek Programlari çerçevesinde Organize Sanayi Bölge Müdürlügü toplanti salonunda bilgilendirme toplantisi gerçeklestirdi.

MEVKA’nin Hedefi Turizmi Gelistirmek

Toplantida programin destek limitleri, son basvuru tarihleri, amaç ve öncelikleri ile ilgili Mevlana Kalkinma Ajansi Program Yönetim Birimi uzmanlarindan O. Fatih Yalçin bir sunum gerçeklestirdi.
MEVKA’nin 2012 Mali Destek Programlari kapsaminda 14 milyon TL yi KOBI statüsündeki isletmeler, kooperatif ve birliklerin müracaat edebilecegi ve otomotiv, makine imalati, savunma sanayi, yenilenebilir enerji ve tasarim teknolojileri sektörlerinden basvuru sahiplerine 400 bin TL lik yüzde 50 oraninda destek saglanacagini belirten Yalçin, 6 milyon TL’lik destegin verilecegi turizme yönelik küçük ölçekli altyapi mali destek programina ise kar amaci gütmeyen kuruluslarin basvurabilecegini ve proje basina destek limitin 400 bin TL olacagini destek oraninin ise proje bütçesinin yüzde 75 oraninda olacagini belirtti. Ülkemizin 2023 teki ihracat ve turizm hedeflerine dikkat çeken Yalçin, “2023’te Konya’nin 15 milyar dolarlik ihracat yaparak 500 milyar dolarlik ülke ihracat hedefine katki yapmasi gerekiyor. Konya’nin bu hedefe sadece nicelik olarak degil ihraç mallarinin niteligi konusunda gelisim kaydetmesi kaydiyla ulasmasi büyük önem arz ediyor. 2023 yilinda turizm de Konya’nin 10 milyon turist ve 5 milyar dolar gelir hedefi bulunmaktadir. Bu açidan özellikle alternatif turizm noktasinda Konya ve Karaman’da turistlerin konaklama sürelerinin artirilmasi gerekmektedir. Konya ve Karamanda turizm faaliyetlerinin kis turizmi yayla turizmi, saglik turizmi, kirsal turizm gibi çesitlendirilmesi gerekmektedir’’ diye konustu.
Bölgenin rekabet gücünün artirilmasi mali destek programi basvurularinin 03 Ocak 2013-12 Mart 2013 tarihleri arasinda, turizme yönelik küçük ölçekli mali destek programlari basvurulari 03 Ocak 2013-13 Mart 2013 tarihleri arasinda, her iki program için de saat 17.00 e kadar yapilacagi belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284