Mevka’nin Ispanya Gezisi Yararli Geçti

Mevlana Kalkinma Ajansi Yönetim Kurulu üyelerinin katilimiyla 13-20 Ekim tarihlerini kapsayan Ispanya gezisi tamamlandi.

Mevka’nin Ispanya Gezisi Yararli Geçti
Kalkinma alaninda faaliyet gösteren kurum ve kuruluslar ile iletisime geçmek, ilgili aktörlerin deneyiminden faydalanmak ve kalkinma (özellikle tarim-hayvancilik-gida,tarim makineleri,yenilenebilir enerji lojistik,istihdam vb)alaninda basarili olmus uygulamalari incelemek amaci ile 13.10.2012 tarihinde baslayan ve bir hafta süren Ispanya teknik inceleme gezisinde TR 52 Bölgesinin (Konya-Karaman) özellikleri,enerji potansiyeli,yatirim ve tesvik avantajlari hakkinda bilgi aktarildi.
Teknik gezi kapsaminda Madrid Kalkinma Ajansi, Madrid Ticaret Odasi, Barcelona Ticaret Odasi, Barcelona Kalkinma Ajansi, Cordoba Belediyesi gibi kurumlarin yani sira Femac Tarim Makineleri Kümesi, Cimelsa Tasimacilik ve Lojistik Firmasi, Cartuga 93 Teknokenti, Abengoa Solar ve Isfoc Uluslarasi Enerji firmasi gibi ziyaretler gerçeklestirildi.
Geziye ilimiz Valisi Murat Koca, Konya Valisi Ahmet Nezih Dogan,  Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karaman Il Meclis Baskani Mustafa Bayir, Konya Il Meclis Baskani Ali Selvi, Karaman Sanayi ve Ticaret Odasi Baskani Mustafa Toktay, Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman Konya Yatirim Ofisi Birim Koordinatörü Ismail Ünver, Karaman Yatirim Destek Ofisi Birim Koordinatörü Turgut Yokus, Konya Yatirim Destek Ofisi Uzmanlarindan Mücahit Kinali ve Sule Afyon katilmisti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284