Meydan Projesinde Hak Sahipleri Ile Görüsmeler Basladi

TOKI ile Belediyemiz arasinda imzalanan protokol çerçevesinde yürütmekte oldugumuz Aktekke Meydani Kentsel Dönüsüm Projesinde sona yaklasildi. Hak sahipleri ile görüsmeler basladi.

Meydan Projesinde Hak Sahipleri Ile Görüsmeler Basladi
Karaman Belediyesi’nin yaklasik 200.000 m² yüzölçümlü, Aktekke Camii ile Karaman Kalesi arasinda kalan alanda çalismalarini titizlikle sürdürdügü “Kentsel Dönüsüm Projesi” tüm çalismalari sonlandirilmis ve hak sahiplerinin görüsüne sunuldu. Bu çerçevede, proje sinirlari içerisinde yasayan tüm hak sahipleri ile görüsmelere baslandi. Eski Belediye Hizmet Binasinin 3. Katinda gerçeklesmekte olan görüsmelere katilimin fazla olmasi gözden kaçmadi. Görüsmelerde, hak sahibi vatandaslarin proje sonrasinda ne elde edecekleri ve projenin tüm detaylari anlatiliyor.
Belediyemiz yaklasik 20 hektar alanda gerçeklestirmeyi planladigi kentsel dönüsüm projesi kapsaminda hak sahiplerini magdur etmeyecek sekilde, daha modern yasam alanlari olusturmayi düsünüyor.
Yetkililerden yapilan açiklamada, “Proje dahilinde tüm dükkan sahipleri, mevcut kullandiklari dükkan alani kadar dükkan elde edecekler; benzer sekilde konut sahipleri Aktekke Meydaninda insa edilecek konutlarda yasayacaklardir. Hak sahipleri için insa edilecek olan konutlar, modern yasamin gerektirdigi tüm konfor kosullarini barindiracaktir. Proje dahilinde, Aktekke Meydani ile Kale arasinda yer alan bölgede; Konutlar, dükkanlar, kültür merkezi ve müze binasi insa edilecektir” denildi.
Hak sahipleri ile görüsmeler 11-12-13 Temmuz tarihleri arasinda devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284