Meydan Ve Avar Günümüz Sorunlarını Değerlendirdi

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Karaman Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen ve tarihçi-yazar Sinan Meydan ile gazeteci-yazar ve program yapımcısı Banu Avar’ın konuk olarak katıldığı konferans Kent Otel’de gerçekleştirildi.

Meydan Ve Avar Günümüz Sorunlarını Değerlendirdi
Konferans öncesinde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ülkan Şanlıtürk, “Bütün yaşananlar karşısında ülkede kimseden ses seda yok. Halk bu olaylara o kadar alıştırıldı ki artık tepki vermiyor. İnsanlar reflekslerini kaybetmiş durumda. İşte tam bu noktada bizlere çok iş düşüyor. Bizler Atatürk’e ve Cumhuriyet’e karşı olan borcumuzu ödemek zorundayız” dedi.
Tarihçi Yazar Sinan Meydan’da, “Eski Türkiye dedikleri, Türkiye Cumhuriyetinin tasfiye sürecinde yeni Türkiye’yi kurarken, daha doğrusu yeni Osmanlıyı kurmaya çalışırken ki bu bir Amerikan projesidir. Bu ucubeyi hayata geçirmeye çalışırken tarihimizi değiştiriyorlar. Tarihimizi siliyorlar. Tarihimizin kahramanlarını hain, hainleri de kahraman haline getiriyorlar. Bugün 8 şehit var. Ne için 8 şehit verdik. Son aylarda 500 şehidimiz var. Bu vatan için Türkiye Cumhuriyetini korumak için orada Mehmetçik şehit oluyor orada her gün. Siyasilerin planlarını hepiniz görüyorsunuz. Neleri planladıklarını, neyi hedeflediklerinin hepsinin farkındasınız. Peki Türkiye Cumhuriyetini savunmak için birileri şehit olurken bu ülkeyi idare edenler Türkiye Cumhuriyetini tasfiye etmeye çalışıyorlar. Bu ülkenin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını silmeye çalışıyorlar” diye konuştu.
Gazeteci, Yazar ve programcı Banu Avar’da, “Bizim bu günlerde özellikle şu son Kilis’te gördüğünüz gibi milli beraberliğe, birliğe ihtiyacımız var ve tek örgüt biçimi siyasi parti değildir. İstediğiniz partiyi destekleyebilirsiniz. Ama iş Kilis noktasına geldiği zaman, 2011’de yazmıştık. O zaman konuşmalara gittiğimizde salonlarda kafasını sallayan insanlar vardı. Ya felaket tellalımısın be kardeşim diye. Şuanda Kilis’te aralıklı bombalamalar oluyor. Bu bombalamalar sonucu Kilis insansızlaştırılıyor” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284