MHP Heyeti Karaman’da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Karaman’in Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde su baskini sonucu madende mahsur kalan 18 isçinin kurtarilmasi için yapilan çalismalari yerinde inceledi.

 MHP Heyeti Karaman’da

Maden bölgesinde beraberindeki partililerle çalismalari inceleyerek yetkililerden bilgi alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalayci yaptigi açiklamada, su altinda kalan isçilerin siginacak bir yer bulabilmis olmalari için dua ettiklerini söyledi. Kalayci, “Çok aci bir olay. Suan için resmi olarak bize verilen bilgilere göre 18 kardesimiz ocakta su altinda. Kurtarma çalismalari devam ediyor ama gecikmenin oldugu gerçegi de ortada. Halen su tahliyesi yapacak ‘Ahtapot’ suya indirilebilmis degil, teknik sorunlarda var. Dünden beri çok basit makinelerle su çekilmeye çalisildi. Bugün ‘Ahtapot’un yarim saat içinde suyla bulusacagini söyledi yetkililer. Insallah hizli bir sekilde suyun bosaltilmasi saglanir. Aileler, yakinlarini asagida bekleyenler gerçekten çok büyük sikinti içerisinde. Bilgi verilmemesinden sikayetçiler ama verilebilecek bir bilgi de yok” dedi.

Henüz su baskininin neden kaynaklandiginin tespit edilemedigini ifade eden Kalayci, “Yandaki kapali madenden mi su geldi yoksa yer alti su kaynagi mi patladi suana kadar tespit edilebilmis degil. Burada çalisanlarin verdigi bilgiye göre, büyük olasilikla 1990’li yillarda kapanan ve içi su dolu olan ocakta bir göçme yasandi ve madenci kardeslerimiz suyun altinda kaldi. Cenabi Allah’tan umut kesilmez. Duamiz kardeslerimizin madende siginacak bir yer bulabilmis olmalari. Biran önce ailelerine hayirli haber verilebilmesi. Temennimiz, duamiz bu yönde” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284