MHP Il Baskani Yilmaz’dan Kgrt’ye Tesekkür Ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskani Av. Oktay Yilmaz Karaman’in Sesi Gazete, Radyo ve Televizyonu’nu ziyaret etti. Seçim süresince gösterdikleri karakterli habercilik anlayisindan dolayi Karaman’in Sesi Gazetesi ve Televizyonu kurucusu Medeni Yavuzaslan’a tesekkür eden Yilmaz, basarilar diledi.

MHP Il Baskani Yilmaz’dan Kgrt’ye Tesekkür Ziyareti

Ziyarette kisa seçim degerlendirmesinde bulunan MHP Il Baskani Yilmaz’in gündeminde Dogu Türkistan’da yasanan Çin zulmü vardi. Yilmaz, Çin yönetiminin talimatiyla namaz ve oruç ibadetlerinin yasaklandigi Dogu Türkistan’da 100’e yakin Türk’ün katledilmesinin büyük bir insanlik suçu oldugunu söyledi.
MHP Karaman il baskani Oktay Yilmaz, Uzun zamandir yasanan bu zulme sessiz kalan ileri demokrasi savunucularini sert bir dille elestirerek "Bu mücadelenin bir tarafinda asimilasyon politikalarina karsi kendi vatanlarinda milli kimliklerini ve dini degerlerini muhafaza etmeye çalisan soydaslarimiz, diger tarafinda Dogu Türkistan’in demografik yapisini degistirmek için her türlü vahseti reva gören zalim Çin bulunmaktadir” dedi.
Dogu Türkistan’da yasananlar için ‘Soykirim’ ifadelerini kullanan Yilmaz, “Sözde Ermeni soykirimi palavralariyla ülkemizin uluslararasi kamuoyu önünde yanlis algilanmasi için ugras verenler, Dogu Türkistan’i görmüyorlar. Eger bir insanin yasadigi yerde, inançlarinin geregi ibadetlerini yapmasi engelleniyor, çocuk dogurmasi yasaklaniyor, hamile olanlar kürtaja zorlaniyor, çalisma sartlari maddi ve manevi açidan çekilemez duruma getiriliyorsa bunun adina gizli soykirim denir. Söz konusu Dogu Türkistan oldugunda Insan Haklari Beyannameleri herhangi bir hüküm teskil etmemektedir. Özellikle Ramazan ayinda Uygur Türklerinin tüm degerleri hedef alinmakta, sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçli ruhunu bu zulme karsi sessiz kalarak ortaya koymaktadir. Dogu Türkistan'da asirlardir yasamlarini sürdüren Türklere uygulanan insanlik disi vahseti dünya kamuoyunun önüne sunmak için Çin Halk Cumhuriyetine karsi tepkimizi en sert sekilde göstermeliyiz. Sehitlerimize Allah’tan rahmet, yarali kardeslerimize acil sifalar, bütün Türkistanli soydaslarimiza metanet ve bassagligi niyaz ediyorum. Dogu Türkistan bir gün mutlaka hürriyetine kavusacaktir. Dogu Türkistan’a ‘Sincan’ ismi veren Çin’in tuzagina düsülmemelidir. Dogu Türkistan ismini unutmayalim, unutturmayalim. Yazili, sözlü, görsel bütün mecralarda geçen ‘Sincan’ ibaresini israrla ‘Dogu Türkistan’ seklinde okuyup, yazalim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284