Miladi Yılın İlk Sabah Namazı Buluşması Gerçekleşti

Sabah Buluşması yoğun katılımla gerçekleşti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Camisinde gerçekleştirilen programa kadın ve erkek, genç ve yaşlı halkımız yoğun katılım sağladı.

Miladi Yılın İlk Sabah Namazı Buluşması Gerçekleşti

Din görevlileri tarafından Yasin-i Şerif okunması ile başlayan program sonunda eller dua için kalktı. Kendimizin ve  toplumun huzuru için dua edildi.

Sabah namazının kılınmasının ardından tesbihat programı gerçekleştirildi.

Program sonunda sohbet eden İl Müftüsü Faruk Gürbüz konuşmasında, 'Miladi takvime göre başlangıç yaptığımız yeni yılda Sabah namazında, ilahi huzurda buluştuk. Önceki yılda bu şekilde bir programla başladık ve her pazar programa devam ettik.' dedi.

'Müslüman Zaman Bilincine Sahip olmali'

Konuşmasında İl Müftüsü Gürbüz, “Peygamberimiz müslümanı bal arısına benzetiyor, bal arası gibi helal beslenmeli, helal yerlerde dolaşmali ve etrafimıza zarar vermemeliyiz. Zaman bilincine sahip olmalıyız.” dedi.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz, “Sabah namazı buluşması programının hazırlık ve davet aşamasında katkı sunan, katılım sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.

'Yağmur Duası Edildi'

Program sonrasında eller tekrar yağmur duası için kalktı. Şehrimizde ve ülkemizde yaşanan yağmur ihtiyaci sebebiyle namaz sonrası için Seher vaktinde yağmur duası edildi. Allah'ın bizlere rahmet kapılarını açması için yakarışta bulunuldu.

Program sonunda misafirlere her hafta olduğu gibi çorba ikramı yapıldı. Peygamber efendimizin sözlerini içeren hadis kartelası dağıtıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284