Milletvekili Akgün: `Sulama Yatirimlari Karaman Için Çok Önemli`

Milletvekili Mevlüt Akgün, Türkiye`nin en az yagis alan bölgelerinden olan Karaman`da, sulama yatirimlarini çok önemli oldugunu bildirdi.

Milletvekili Akgün: `Sulama Yatirimlari Karaman Için Çok Önemli`

Akgün, yaptigi yazili açiklamada, sulama sikintisinin önüne geçebilmek için birçok tarimsal sulama projesinin devam ettigini belirtti.
Karaman'in çok verimli tarim arazilerine sahip olmasina karsin Türkiye'nin en kurak illerinin basinda geldigini ifade eden Akgün, sunlari kaydetti:
"Son yillarda yasanan agir kuraklik ve su varliginin gittikçe azalmasi sebebiyle tarimsal üretimde ciddi zorluklar yasandi. Hükümetimiz Konya Ovasi Projesi'ne baslamakla bir yandan Göksu Havzasi'nin sularinin bereketini Konya ve Karaman Ovasi ile bulusturmayi hedeflemekte, bir yandan da sulama yatirimlarina maddi kaynak saglamaktadir. Bu amaçla son iki yildir ilimizde planlanan ve yapimi devam eden sulama projeleri bir bir hayata geçirilmektedir.
KOP Idaresi Baskanligi da KOP kapsaminda yer alan illerimizin kalkinmasi için her alanda çalismalarini devam ettirmektedir. 2013 yilinda KOP kapsaminda 27 tane sulama projesi hazirlanmistir. Bu projeler teklif edilecek, KOP Idaresi'nce kabul gördügü takdirde hayata geçirilecektir. Su varliginin azalmasi dikkate alindiginda sudan tasarruf etmek ve mevcut kaynaklari optimum sekilde kullanmak için bu projelerin önemli oldugunu düsünüyoruz. Bu anlamda sulama yatirimlarina destegimiz giderek artarak devam edecektir."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284