Milletvekillerinden Karaman'a Müjde

Karaman AK Parti Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser’den Kâzımkarabekir ilçesine Kültür Merkezi ve müze yapımı ile Karaman İl Özel İdaresine, Karaman Belediyesine, Başyayla, Sudurağı, Akçaşehir ve Kazancı Belediyelerine ödenek müjdesi geldi.

Milletvekillerinden Karaman'a Müjde

Milletvekilleri yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu’nun da katılımı ile ziyaret ederek ilimizdeki yatırımlar ve çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk. 
Bakanlık Makamında gerçekleşen toplantıda; daha önce Sayın Bakanımızın talimatıyla tasarımı gerçekleştirilen Kazım Karabekir Kültür Merkezi ve Müzesine ait proje incelenerek ünite ilaveleri yapıldı. Projenin büyüklüğü ve önemi dikkate alınarak 8.500 m2 olan arsanın ilk etapta 33.000 m2’ye çıkartılmasına karar verildi. Kâzımkarabekir İlçemiz için önemli bir kazanım olacak bu yatırım, hemşerimiz ve İlçemize de adı verilen kurtuluş savaşının önemli isimlerinden Kazım Karabekir Paşa’mıza yakışır bir proje olacak inşallah. 
Ayrıca, Sayın Bakanımızın talimatı ile, Karaman Belediyesine; 1. TOKİ ile yeni stadyum arası 5 km’lik bisiklet ve yürüyüş yolu için 2 Milyon 500 Bin TL ile 1 adet Arozöz alımı için 600 Bin TL, Karaman İl Özel İdaresine; 500 adet çöp konteyneri ile köy yollarına asfalt yapımı için 2 Milyon TL, Kazım Karabekir Kültür Merkezi ve Müze çalışmaları için ilave 1 Milyon TL, Başyayla Belediyesine 1 adet iş makinası ve 500 Bin TL, Sudurağı, Akçaşehir ve Kazancı Belediyelerine çevre kirliliğinin giderilmesi amacıyla 500’er Bin TL yardım yapılacaktır. 
Karamanımıza hayırlı ve uğurlu olması diler, ilimize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2021, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284