Milli Egemenliğin Simgesi

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin yıkılan duvarlarındaki mermer parçaları kullanılarak, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Türkiye’nin demokrasiye bağlığının simgesi olarak bastırılan yeni yıl kartları ilgi görüyor.

Milli Egemenliğin Simgesi

15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin FETÖ terör örgütünün saldırısı sonucu yıkılan duvarlarının mermerleri, demokrasi anısını yaşatmak amacıyla Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından yeni yıl tebriği olarak 4 bin adet bastırılarak dünyanın dört bir yanına gönderilmişti. BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı, İl Müdürlüğüne ulaşan yeni yıl tebriği ile ilgili yaptığı açıklamada: “Çok ince düşünülmüş ve anlam ifade eden bir proje, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milletin kendi iradesine bizzat sahip çıkmasının bir nişanesi olan bu küçük mermer parçasını egemenliğimizin bir simgesi olarak makamımızda sergileyeceğiz” dedi.

Dünyanın Dört Bir Yanına Dağıtıldı.

BYEGM tarafından İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde yeni yıl kutlaması olarak tasarlanan çalışmanın kapağında Meclis’in bombalanan duvarlarının fotoğrafı ve yıkılan duvarı oluşturan mermerlerden düşen küçük bir parça yer alıyor. Yeni yıl kutlama kartlarının arka yüzünde yer alan kare kod aracılığıyla ise mermer parçalarının, Meclis’in bombalanan duvarına ait olduğuna dair Ankara Üniversitesi Yer Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilen sertifikalarına ulaşılması sağlanıyor. 4 bin adet basılan yeni yıl kartları, Washington, New York, Paris, Londra, Bakü, Brüksel, Taşkent, Saraybosna’nın da aralarında bulunduğu dünyadaki 18 basın müşavirliği aracılığıyla o ülkelerin üst düzey yöneticilerine, Avrupa Parlamentosu’nun tüm üyelerine, Türkiye’deki yabancı büyükelçiliklere, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve tüm Bakanlıklara, 81 il valiliğine, belediye başkanlıklarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, üniversite rektörlerine, Basın Yayın İl Müdürlerine gönderilerek mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşması sağlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284