Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupalı Misafirlerini Ağırladı

Mareşal Mustafa Kemal İlkokulunun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ kapsamında kabul edilen, Kütüphane Sihirli Bir Yerdir (Library İs A Magic Place) adlı projesi çerçevesinde İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Slovakya’dan gelen öğretmenlerden oluşan proje ekibi Karaman’a gelerek İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupalı Misafirlerini Ağırladı

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, projeden sorumlu Şube Müdürü Hasan Topal, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, misafirleri Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Güzel bir ülkenin güzel bir şehrinde bulunuyorsunuz” diyerek sözlerine başladı.

Karaman’ın tarım ürünleri ve bisküvi türü gıda üretiminde üst sıralarda olduğunu belirten İl Müdürü Kuntoğlu “Avrupa birliği ülkeleri ve ülkemiz arasında kültürel etkileşim ve tecrübe paylaşımı sağlaması yönüyle bu tür projeleri çok önemsiyoruz. Osmanlı Devleti gibi güçlü bir tarihi geçmişe sahibiz. Eğitim ve ekonomi alanında atılan adımlarla dünya ülkeleri arasında üst sıralarda yer alma çabasındayız. Annesinin mezarı Karaman’da bulunan, kendisinin de Konya’da medfun olduğu Mevlana gibi büyük din adamları ve düşünürler yetiştirdi bu topraklar. Mevlana’dan esinlenerek bir ayağımız kendi kültürel değerlerimizde bir ayağımız da dünyaya uzanan bir anlayışı benimsedik. Kültürel ve tarihi birikimi bakımından zenginlikler sahibi olan şehrimizde iyi vakit geçirmenizi diliyorum” dedi.

Sohbet esnasında proje dolayısıyla bulunduğu sırada İspanya’da karşılaştığı durum sebebiyle Avrupa’da sağlık hizmetlerinin çok pahalı olduğunu belirten Kuntoğlu, bu bakımdan ülkemizin Avrupalılar tarafından sağlık turizmi için değerlendirilebileceğini ifade edildi.

Ziyaret günün anısına İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun misafirlerle hediye takdim etmesi ve çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Kütüphaneler ve kitap okuma hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan proje kapsamanda İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Slovakya’dan gelen öğretmenlerden oluşan proje ekibi Mareşal Mustafa Kemal İlkokulunu ziyaret ederek hafta boyunca düzenlenecek etkinliklere katılacaklar. Ayrıca proje kapsamanda 2015 yılından bu yana 14 öğretmen ve 20 öğrenci yurt dışına kısa sureli öğrenme etkinliklerine ve proje toplatılanına katıldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284