Milli Sairimiz Bekir Sitki Erdogan TSM Konseri Ile Yâd Edildi

Ankara Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi bünyesinde kurulan Türk Sanat Müzigi korosu, hafta sonunda Bekir Sitki Erdogan’in anisina sahne aldi.

Milli Sairimiz Bekir Sitki Erdogan TSM Konseri Ile Yâd Edildi

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Baskani Ihsan Duru ve Baskan Yardimcisi Emin Duru kardeslerin organizasyonunda, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konser etkinligine; Vali Murat Koca esi Vildan Koca, Milletvekili Dr. Recep Seker, Il Jandarma Komutani J.Kd.Alb. Mustafa Akis, KMÜ Rektörü, Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcilari Erkan Karahan ve Kenan Eskin, IKEV Onursal Baskani Suat Sözer ve kurucu üye Haluk Tuncel, Karamanli sanayici ve isadamlari, ögrenciler, Ankara' da yasayan hemserilerimiz ve çok sayida vatandas katildi
80’in üzerinde siiri bestelenerek TRT repertuarina alinan milli sairimiz Bekir Sitki Erdogan'in hayatindan bazi bölümlerin sunuldugu ve KGRT tarafindan hazirlanan video gösterimi ile baslayan gecede, KARYAD Baskani Veli Bozkir bir açilis konusmasi yapti. Daha sonra TRT Ankara Radyosu ses ve saz sanatçilarinin da bulundugu koro üyeleri tarafindan, milli sairimiz Bekir Sitki Erdogan'in yani sira Ekrem Güyer, Gündogdu Duran ve Hüseyin Soysal gibi Karamanli bestekârlarimizin eserleri icra edildi.
Konserden sonra Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan, Bekir Sitki Erdogan'in kardesi Galip Erdogan'a KARYAD Baskani Veli Bozkir' a, Duru Bulgur sahipleri Ihsan ve Emin Duru' ya ve gecede emegi geçenlere tesekkür plaketleri verildi.
Saat 19.00’da baslayan Bekir Sitki Erdogan’i anma gecesi saat 23.00’de son bulurken, salonu dolduran bine yakin hemserimiz organizasyonu mükemmel buldu ve Duru Bulgur sahipleri Ihsan ve Emin Duru ile çalisanlari takdire layik görüldüler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284