Mintas: Karaman’da Vergi Borcu Bulunan 34 Bin Kisi Var

Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayili Is Kanunu ile bazi kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde degisiklik yapilmasi ile bazi alacaklarin yeniden yapilandirilmasina dair kanunun içerigiyle ilgili olarak Defterdar Ihsan Mintas, kahvaltili bir basin toplantisi düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

 Mintas: Karaman’da Vergi Borcu Bulunan 34 Bin Kisi Var

Defterdarlik Yemek Salonunda gerçeklestirilen toplantiya Defterdar Ihsan Mintas’in yani sira Vergi Dairesi Müdürü Sevgi Kebabci ile Müdür yardimcilari da katildi.

Mintas, Karaman’da 34 bin borçlu mükellefin bulundugunu belirterek, “Bu mükelleflerimizi isyerlerinde ziyaret ederek yapilandirma hakkinda bilgiler verip, yeni verilen haklardan yararlanmalarini saglayacagiz. Mükelleflerimize taksitlendirme kapsaminda borçlarini kredi kardi ile ödeme imkâni da sunacagiz. Vergi borcu bulunan vatandas borcunu ögrendikten sonra vadelendirme islemi yaptirarak ödeme yapabilecek. Mükelleflerimiz basvurularini yazili olarak Gelir Idaresi Baskanligi’nin resmi internet sayfasindan veya bagli bulundugu Vergi Dairesine giderek yapabilecek. Basvuru esnasinda herhangi bir dava açilmayacak ve davasi varsa bile vazgeçilecek. Mükelleflerimiz 1 Aralik 2014 tarihine kadar basvurularini yapabilecek. Karaman’da yaklasik 34 bin borçlu mükellefimiz var. Yasanin yürürlüge girdigi 29 Eylül tarihinden itibaren bugüne kadar bunlardan 2 bin 49’u basvuruda bulundu ve bin 688 kisinin islemleri tamamlandi. 704 kisi ise internet üzerinden basvurusunu yapmis. Vatandas yapilandirdiklari borçlarini Aralik ayindan itibaren ödemeye baslayacak. Mükelleflerimizin bu haktan mutlaka yararlanmalarini istiyoruz” dedi.
Mintas, Defterdarlik Gelir Idaresi Müdürlügü’nün Karaman’da tahakkuk sayilariyla ilgili verdigi bilgide ise, “Eylül 2013 sonu itibariyle 226 milyon 51 bin 904 lira tahakkukumuz, 140 milyon 586 bin 196 lira tahsilatimiz var. 2014 yilinda 287 milyon 582 bin 252 lira tahakkukumuz var. 178 milyon 288 bin 735 liralik da tahsilâtimiz var” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284