Miraç Kandili Nedeniyle Aktekke’de Mevlid Okutulacak

Içinde bulundugumuz üç aylarin ikinci kutsal gecelerinden Miraç Kandilini yarin aksam idrak edecegiz.

Miraç Kandili Nedeniyle Aktekke’de Mevlid Okutulacak

Kandil nedeniyle ilimiz Müftülügü tarafindan yarin aksam Aktekke Camii’nde aksam namazindan sonra kandil programi gerçeklestirilecek.
Il Müftüsü Nuri Degirmenci “25 Mayis Pazar gününü Pazartesi gününe baglayan gece, mübarek Miraç Kandili’ni idrak etmenin sevincini yasayacagiz. Miraç Kandili, bütün bu yönleriyle hissiyatin costugu, inanmis gönüllerin mabedlere kostugu mübarek bir gecedir. Bu Gece, gafleti, ataleti ve dünyevi mesguliyetleri bir kenara birakip, kendimize gelme ve özümüzü bulma gecesidir. Bu gece, kendimizi muhasebeye çekmenin, Yüce Mevla’nin rahmetine yönelmenin, tevbe edip günah yükünden kurtularak maneviyat âleminde urûç etmenin gecesidir. Bu gece, kendimize, sevdiklerimize, tüm mümin kardeslerimize bol bol dua edelim. Tevbe-i istigfarda bulunalim, Kur’an ile bulusarak gecemizi onun nuruyla daha da aydinlatalim. Salât-u Selamlar getirerek sefaat-i Mustafa’ya yol bulalim” dedi.
Bizde KGRT olarak simdiden Karamanli hemserilerimiz ve Müslüman aleminin Miraç kandillerini kutluyoruz.
MIRAÇ KANDILI MESAJLARI
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Miraç Kandili dolayisiyla yayimladigi mesajinda su ifadelere yer verdi:"Miraç; Peygamber Efendimizin, Yüce Allah'in sonsuz kudreti ile önce Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptirilan hikmet yüklü yolculugu ifade eder. Feyiz ve bereketin costugu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandilimizin sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor ve dünyadaki tüm Müslüman kardeslerimizin Miraç Kandili'ni kutluyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV), insanligin önüne açilmis sinirsiz bir terakki ufkudur. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düsünceleri kalplerimizden atalim. Gönül dünyamizi bulandiran haset, kin, düsmanlik gibi kötü duygulardan kendimizi temizleyelim. Millet olarak içerisinde büyük hikmetler barindiran ve mübarek Ramazan’a bizleri bir adim daha yaklastiran Miraç Kandili'ne ulasmanin sevinç ve mutlulugunu yasiyoruz. Bu vesile ile tüm hemserilerimin ve Islam Âlemi’nin Miraç Kandili’ni kutlar saygi ve sevgilerimi sunarim."
Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay Miraç Kandili dolayisiyla yayinladiklari mesajda, "13 Mayis'ta Soma'da meydana gelen elim maden kazasinin acilarini yüregimizde tasidigimiz bugünlerde ifa edecegimiz mübarek Miraç Kandili'nin ülkemiz ve tüm Islam alemi için hayirlara vesile olmasini yüce Allah'tan diliyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle Mübarek Miraç Kandilinizi en içten dileklerimizle kutlar; size, ülkemize ve tüm insanlik âlemine hayirlara vesile olmasini dileriz" dediler.
AK Parti Il Baskani Kerim Dereli ve Merkez Ilçe Baskani Ahmet Akça’da yayinladiklari mesajda, ““Miraç, Peygamber Efendimizin Recep Ayi‘nin 27. gecesi Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa‘ ya, oradan semaya, ilahi huzura yaptigi hikmet yüklü yolculugu ifade ederken ayni zamanda da peygamberimizin sahsinda insanligin önüne açilan sinirsiz bir yükselis ufku ve beseri hislerden tertemiz bir kulluga terakki edisi simgeler. Miraç Kandili, insan gönlünün aydinlandigi, toplumun manevi degerlerinin güç kazandigi, birlik ve beraberligin pekistigi, selamlasmanin, paylasmanin, komsuluk ve akrabalik hukukunun arttigi kandil gecelerinden biridir. Asirlardir büyük bir heyecan ve coskuyla idrak ettigimiz Miraç Kandili, birçok ilahi hikmeti, sirri ve bereketi insanlarin zihnine, ruhuna ve çevresine tasiyan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed‘ in hikmet dolu yolculugudur. Bu gece, Müslümanlarin inanç ve kültür dünyasinda vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecede yapilacak dualar, dünyada barisin saglanmasi, basta ülkemizde ve bütün dünyada refahin artmasi, manevi ve kültürel degerlerimizin muhafazasi, bütün insanligin selameti, iyiligin, kardesligin, paylasimin ve merhametin artmasi için olmalidir. Bu duygu ve düsüncelerle, tüm Karaman halkimizin ve tüm dünya inananlarinin mübarek Miraç kandillerini tebrik ediyor, hayirlara vesile olmasini Cenab-i Allah’dan temenni eder, saygi ve selamlarimi sunariz” dediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284