Mobeselere Özel Hayat Ayari

Mobese kameralarinin, özel alanlari görmeyecek sekilde montaj edildigi, hareketli mobeselerde ise özel alanlarda görüntü perdelemesi yapilabildigi bildirildi.

Mobeselere Özel Hayat Ayari

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlügü, TBMM Yasadisi Dinlemeleri Arastirma Komisyonu üyesi milletvekillerinin sorularini yazili cevaplandirdi.
Bilimsel ve teknolojik alanlarda meydana gelen hizli gelismeler sonucunda üretilen birtakim cihazlarin herkesin özel hayatini tehdit eder hale geldigi, piyasada bu konuda çok sayida dijital ürün veya malzeme bulunabildigi vurgulandi.
Baskanlikça yürütülen dinlemelerde uydu teknolojilerinin kullanilmadigi ifade edilerek, bu çerçevede diger ülkelerin uyguladiklari teknik yöntemlerle ve uydu üzerinden gerçeklestirilen dinlemelerle ilgili açik kaynaklarda belirtilen bilgiler disinda teknik bilgilerinin bulunmadigi belirtildi.
Baskanlik tarafindan yürütülen istihbarat faaliyeti çerçevesinde, halkin temsilcisi olan milletvekilleriyle ilgili dinleme talebinde bulunulmadiginin alti çizildi.
Yasadisi dinleme cihazlarinin temini konusunda yasal bir boslugun bulunduguna vurgu yapilarak, bu konunun detayli bir sekilde düzenleme ve denetlemeye tabi tutulmasi gerektigi ifade edildi.
Sabit mobese kameralarinin, özel alanlari görmeyecek sekilde montaj yapildigi,hareketli mobese kameralarinda da pencere gibi özel alanlara karsilik gelen yerlerde görüntü perdelenmesi yapilabildigi ifade edildi.
Trafik kontrollerinde kullanilan kameralardan çekilen fotograflarda yolcu koltugundaki sahsin fotografinin perdelenmesi ile ilgili 7 Ekim 2008 tarihli bakanlik genelgesi bulundugu animsatildi.
Konyahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284