Müftü Gürbüz’ün Kadir Gecesi Mesajı

Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Müftü Gürbüz’ün Kadir Gecesi Mesajı

Müftü Gürbüz mesajında, “Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi olan Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde 27 Nisan 2022 Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece Rabbimizin ifadesiyle “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de “Şüphesiz biz Kur’an’ı, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler de inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadir Suresi, 1-5) buyurarak bu gecenin ne kadar mübarek ve önemli bir gece olduğunu haber vermiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini “Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.” şeklinde ifade etmiştir.

Bu mübarek gece vesilesiyle hak ile batılı birbirinden ayıran, bize sırat-ı müstakimi gösteren rehberimiz olan Kur’an’ın getirdiği esaslara sımsıkı sarılalım, hayatımızı onun esaslarına göre şekillendirelim ve böylece gecemizi en güzel şekilde ihya etmiş olalım.

Kıymetli Kardeşlerim!

Bu günler, özellikle zekatımızı, fıtır sadakamızı ve hayır hasenatımızı bolca dağıttığımız günlerdir. Yine bu günler, yardımlaşma ve acılarımızı paylaşma günlerimizdir. Ama ne yazık ki bu mübarek günlere ve bayram günlerine herkes sevinçle, huzurla giremiyor. Acıyla, hüzünle, gözyaşıyla giren kardeşlerimiz de var. Bu kardeşlerimizin acısını yüreklerimizde yaşarken, ellerimizi ve gönüllerimizi Rabbimize açalım. Yapacağımız dualarda bu kardeşlerimizi unutmayalım. Bu anlamda Ramazana en büyük manayı veren Kadir gecesi, gönül dünyamızın tekrar dirilişine ve özellikle başta Gazze/Kudüs olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde savaşa, zulme, işkenceye ve insanlık dışı tavırlara maruz kalan mümin kardeşlerimizin tekrar güzel günlerine kavuşmalarına vesile olsun inşallah.

Geliniz! Bu mübarek gecede hususiyle Rabbimize yönelelim, Peygamberimizin yolundan gidebilmek için çokça dua edelim. Yine Peygamberimizin diliyle “Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye yalvararak kendimiz ve tüm İslam aleminin affı ve bağışlanması, huzur ve selameti için dua edelim. Rabbimiz bizi Kadir gecesinin kadrini bilen ve bu şuurla yaşayanlardan eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyor; Kadir gecesinin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, huzur, güven, barış ve esenlik içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Kadir gecesi vesilesiyle bütün camilerimizde icra edecek olduğumuz programlara ailece katılımlarınızı bekliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284