Muhasebeciler Odası Seçimlerinden Koalisyon Çıktı

201 üyeye sahip Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın 22. olağan genel kurul toplantısı hafta sonunda yapıldı. Genel kurul sonunda sandıktan koalisyon çıktı.

Muhasebeciler Odası Seçimlerinden Koalisyon Çıktı
Cumartesi günü yapılan kongreye Vali Murat Koca’da katılırken, divan’ın oluşturulmasından sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Genel Kurul toplantısında Oda Başkanı Rıfat Karaulu, “22. Olağan Genel Kurulunda alınacak kararların Oda Üyelerimize, Karamanımıza, Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kurulduğu günden bugüne Karaman SMMM Odamız; Üyelerine, Karamana ve Ülkemize faydalı hizmetlerde bulunmuştur. 15 Mayıs’ta yapılacak seçimler neticesi göreve gelecek meslektaşlarımın hizmetleri daha da ileriye taşıyacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle tekrar seçimlere girecek adaylara başarılar diler, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını dilerim”dedi.
Pazar günkü seçimlerde ise nispi temsil sistemi nedeniyle adaylar aldıkları oy oranına göre Yönetim Kuruluna yönetici göndermeleri nedeni ile tüm başkan adayları yönetim kuruluna girdi. Bundan sonra 5 yöneticinin hangisinin üçlü koalisyonla bir araya gelip çoğunluğu sağlayacağı beklenecek. Yapılan seçimler sonunda Başkan adaylarından Okan Tolga Sayan 54, Umut Aydın 50, Ahmet Yılmaz 37 ve Ayhan Sak 33 oy aldı.
Gördüğümüz kadarıyla en etkili ismin seçilmesinin önüne geçen unsurlar; siyasetin müdahil olması, arkadaşlık, eş dost akraba ilişkileri gibi unsurlar olarak göze çarpıyor.
Yeni Yönetim Kurulu
Okan Tolga Sayan
Umut Aydın
Ahmet Yılmaz
Mehmet Güneş Dinçer
Ayhan Sak

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284