Muhtarlar Çanakkale’de Tarihe Yolculuk Yapti

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Subesi Baskanligi’nca, 6-7 Ekim 2012 tarihleri arasinda düzenlenen Çanakkale, Bursa gezisi sona erdi.

Muhtarlar Çanakkale’de Tarihe Yolculuk Yapti
Geziye Muhtarlar Dernegi Baskani Yahya Soytürk ve yönetim kurulu üyeleri, Karaman’in sevilen simalarindan Recep Armutlu, merkez mahalle ve köy muhtarlari olmak üzere 65 kisi katildi.
Karaman'dan yola çikan Çanakkale heyeti, bir devrin son buldugu topraklarda tarihe bir yolculuk yaptilar. Rehber esliginde Eceabat’i gezen muhtarlar, Seyit onbasinin 276 kg.lik top mermisini tek basina kaldirdigi yerden baslayarak, Türk askerlerinin düsman askerlerine karsi koydugu mevzileri gezdiler. Sehitlikleri ziyaret eden muhtarlar, sehitliklerde askerlerimiz için Fatihalar okudular.
Daha sonra 57. alay sehitligini ziyaret eden heyet, Anittepe ziyaretinden sonra Conkbayiri'nda gözyaslarina hakim olamadi. Bu bölgedeki sehitlikte Mustafa Kemal önderligindeki Türk askerinin mermileri bittigi için bir araya toparlanip, “pasam artik bu is bitti” diye çaresizce beklerken, Mustafa Kemal’in askerlerine “mermimiz bittiyse süngümüz var” diyerek son bir güç ile düsmana topluca saldirmasi ile kazanilan zafere sahne olan Conkbayiri'ni ziyaret ettiler.
Sehitlere bol bol dualarin edildigi ve gözyaslarinin kendiliginden bosaldigi Çanakkale gezisi, tarihe ve o günlere isik tutan sehitlik müzesinin gezilmesi ve 3 boyutlu savas sahnelerinin sergilendigi simülasyon gösterisinin izlenmesi ile son buldu.
Gezi heyeti daha sonra Çanakkale üzerinden Bursa’ya hareket ederek Orhan Gazi, Osman Gazi türbelerini ziyaret ettiler Bursa'nin tarihi mekânlarini ve ulu camiyi ziyaret ederek geziyi sonlandirdilar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284