Muhtarlar Dernegi Genel Baskani Özünal Karaman’da

Türkiye Muhtarlar Dernegi Genel Baskani Ramazan Özünal, amaçlarinin muhtarlara hizli ve çagdas hizmet sunabilmek oldugunu söyledi.

Muhtarlar Dernegi Genel Baskani Özünal Karaman’da
Karaman’a gelen Türkiye Muhtarlar Dernegi Genel Baskani Ramazan Özünal Muhtarlar Dernegi’nde muhtarlarla bir araya geldi.
Özünal burada yaptigi konusmada, Mecliste görüsülmeye baslanan 2012 bütçesinde muhtarlarin özlük haklarina da pay ayrilmasi için gerekli girisimlerde bulunulmasi gerektigini belirterek, “442 sayili köy kanunu yasasinda yapilmasi gereken degisiklikler acilen yapilmali. Bunun için köy kanunu konusunda muhtarlarimizin sikintilarinin ve beklentilerinin yeraldigi bir çalistay kitapçigi hazirladik ve bu kitapçigi hükümetin yetkili makamlarina ilettik. Bu konunun çikmasi halinde muhtarlarimizin sorumlulugu ve yetkileri de artirilmis olacak. Sizler atanmis degil bu göreve halkin iradesiyle seçilmis insanlarsiniz. Bunun bilinciyle hakkini birlik ve beraberlik içerisinde gerekli makamlardan aramalisiniz. Çünkü birlik ve beraberlik içinde olursak üstesinden gelemeyecegimiz sorun kalmaz. Tasin altina herkesin elini koymasi gerekir. Seçim döneminde oy istemek için kapinizi çalan vekillerinize bu kanunun çikarilmasi için talepte bulununuz. Karaman olarak 2012 yili bütçesinin görüsüldügü su günlerde Türkiye’nin bütçesi elinden geçen bir vekiliniz var. Sizin vekiliniz Bütçe Komisyonunun baskanligini yürütüyor. Onlar seçim döneminde kapinizi çaldiginda sizin vekiliniz olacagiz diye söz vermediler mi? Bu sözlerini hatirlatin” dedi.
Özünal, Türkiye genelinde 53 bin muhtar bulundugunu ve bunlardan 40 bininin özlük haklarinin olmamasi ve aldiklari maasin yetmemesi nedeniyle Bagkur primlerini dahi yatiramadiklarini belirterek Hükümetten 36 maddeyi bulan talepleri oldugunu ve bunlarin yerine getirilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284