Müjde! Kavas’in Evi Kurtuluyor

Vali Koca El Atti. Onarim Yakinda Basliyor

Müjde! Kavas’in Evi Kurtuluyor

Ilimizin kültür degerlerinden olan ve Karaman Kalesi giris kapisinin hizasinda tek katli kerpiçten yapilma ve halk arasinda Kavas’in evi diye bilinen kültür mirasimiz olan ev Vali Murat Koca’nin girisimleri sonucunda onarilacak.
Yaptigimiz haber çalismalarimizi yerinde inceleyen ve gösterdigi duyarlilikla yazismalari baslatan ve son aldigi bilgiler isiginda da Vakiflar Genel Müdürlügü tarafindan onarilip hizmete sokulmasi planlanan Kavas evi en az Tartanlar Konagi ve Hürrem Dayi evi gibi yapilip hizmete sokulacak.
Geçtigimiz günlerde kendisiyle görüstügümüz Vali Murat Koca, “Sizin gerek gazetede gerekse de televizyonda yaptiginiz yayinlar üzerine yerine giderek incelemelerde bulundum. Gerçekten en az Tartan Konagi ve Hürrem dayinin evi kadar güzel bir mekan. Içine girip inceledigimde tahta oymalarla bezenmis raflarin yarisi çürümüs, yarisi da çoluk çocuk tarafindan kirilip atilmis. Hatta zemin topragi kazilarak hazine aranmis. Gördügümde çok sasirdim. Bu güzel mekani Karaman’a ve Karaman turizmine kazandirmak için harekete geçtim. Geçtigimiz hafta Vakiflar Bölge Müdürlügü yetkilileri burasinin onarima alinacagini bilgi verdiler. Öyle umut ediyorum ki yakin zamanda ihaleye çikilir” dedi.
Bu duyarli hareketinden dolayi ve Karaman’a kazandirilacak olan Kavas evinin kurtulmasini saglayan Sayin Valimize Karamanlilar adina tesekkür ederiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284