MÜSIAD`dan Karaman`da Tanitim Toplantisi

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD), Karaman`da sube açilmasi çalismalari kapsaminda is adamlarina yönelik tanitim toplantisi düzenledi.

MÜSIAD`dan Karaman`da Tanitim Toplantisi

Bir otelde düzenlenen toplantiya Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, MÜSIAD Yurtiçi Teskilatlanma ve Üye Kabul Komisyonu Baskani Eyüp Ugur, MÜSIAD yetkilileri ile is adamlari katildi. Toplantida konusan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, "Ilimizde sivil toplum kuruluslarinin güçlü temelini atmaya devam ediyoruz. Insallah hep birlikte Karaman adina güzel seyler yapacagiz. Birlikte akil birligi yapip, güçlü bir kent ortaya çikaracagiz. MÜSIAD ile ortak akil kullanip Karaman'imizi hak ettigi yerlere tasiyacagiz” dedi.
MÜSIAD Yurtiçi Teskilatlanma ve Üye Kabul Komisyonu Baskani Eyüp Ugur ise, MÜSIAD’in Türkiye’de 42 subede hizmet verdigini belirterek, “Karaman'da uzun yillardir MÜSIAD Subesi'nin kurulmasi için çalismalarda bulunmustuk. Çok yakin zamanda MÜSIAD Karaman Subesi'ni de açmis olacagiz. MÜSIAD, Türkiye'de 42 subesi olmak üzere 79 noktada faaliyet gösteriyor. 8 bin is adami üyesi var. Yurt disinda 58 noktada faaliyet gösteriyor. MÜSIAD 24 yasinda bir sene sonra 25'nci yasini kutlayacagiz. Türkiye'deki teskilatlanma çalismalari sürüyor” seklinde konustu.
Karaman Valisi Murat Koca da, yaptigi konusmada, ihracat rakamlari hakkinda bilgi vererek, “Alti ilde MÜSIAD teskilatlanmamis, bir tanesi de Karaman. Ben Karaman adina üzülmüstüm. Nihayet eksikligimizi gidermis oluyoruz. Karaman suan 132 ülkeye ihracat yapmaktadir. 2013 ve 2014 rakamlarini karsilastirdigimizda en düsük rakamlar geçen sene Haziran, Temmuz ve Agustos aylari. Bu sene Haziran ayinda dip yapmis 59 milyon TL olmus, bu rakam Temmuz ayinda 66 milyon TL’ye çikmis durumda, Agustos ayinin rakamlari ise 102 milyon oldu. Geçen sene 12 aydaki toplam rakamimiz 765 milyon TL, bu sene ilk 8 ayda toplam rakamimiz 802 milyon TL oldu. Bu rakamlar Karaman adina hos bir gurur tablosu" dedi.
Konusmalardan sonra MÜSIAD yöneticileri tarafindan, Karaman Temsilcisi olarak görevlendirilen ve ayni zamanda belediye meclis üyesi olan Turgay Bas’a yetkilendirme belgesi takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284