Mustafa Sarı: Aynı Hassasiyeti Göstereceğiz

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Mustafa Sarı, Nisan Ayı’nda gerçekleşecek seçimler için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirtti.

Mustafa Sarı: Aynı Hassasiyeti Göstereceğiz

Sürekli olarak sahada olduklarının altını çizen Sarı, “Esnafımıza geleceğe dair plan ve projelerimizi anlatarak odanın hizmet pergelini açmaya talip olduğumuzu anlatıyoruz” dedi. Mustafa Sarı, “Hizmette zihniyeti değiştirme önceliği ile odamızı üye ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, şehrin genelinin sorunlarına çözüm üreten bir kurum haline dönüştürme arzusundayız. Plansız çalışmaya alışmış olmaktan kurtulup, stratejik plan hazırlanması ve çalışmaların bu plan üzerine yürütülmesi önemli bir konu. Esnaf bazlı strateji, periyodik olarak uygulamaya konulduğunda istihdam sorununun altında yatan mesleksizlik ve vasıfsız işgücü fazlalığı ortadan kalkar. Bu açıdan ekonominin temel taşı olan özel sektörün endişe, öneri ve düşüncelerini kamuoyu ve yetkililere iletmek adına bağlı olduğu odasının toplaması gereklidir. Unutulmamalıdır ki demokrasiyi ayakta tutan temel prensipler teşebbüs hürriyeti ve hür düşüncedir. Bu bağlamda üyelerinden, sektörlerin gidişatına ve ekonomiye dair görüş almamış bir odanın yanlış kararlar vermesi, hatta gerekmeyen işlere eğilmesi durumu doğar. Adaylığımızı açıklarken ‘’istişare’’ konusunda hassas olduğumuzu gösterdiğimiz gibi, nasip olursa yönetme döneminde de aynı hassasiyeti göstereceğiz. Gerek ulusal gerekse küresel rekabetin arttığı bir ortamda, şehrin ticari dinamiklerinin yalnız bırakılması ve gelişmelere kapıların kapatılması gibi duyarsızlık dönemleri geride kalacaktır. Milli politikaya entegre olmuş, vizyonu Karaman’ı, ülke coğrafyasını aşan, yerel politikalar geliştirmek zorundayız. Şehir müteşebbislerinin yurt içi ve yurt dışı bağlantılarının kurulmasında takip eden değil, yönlendiren, aktif ve dinamik bir kurum olmak durumundayız” sözlerine yer verdi.

Mustafa Sarı ve ekibinin önümüzdeki günlerde tanıtım toplantısı düzenleyerek listesini ve projelerini açıklayacağı duyuruldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284