Mut Ermenek Arasi Yol Yapimi Hizla Devam Ediyor

Mut-Ermenek arasinda yapimi devam eden asfalt yol çalismasi gece gündüz devam ediyor.

Mut Ermenek Arasi Yol Yapimi Hizla Devam Ediyor

12 Mart 2014 Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan tarafindan temeli atilan 42 kilometrelik yolun 9 aylik zaman diliminde 19 kilometrelik bölümü yol seritleri dahil olmak üzere sicak asfalt kaplamasi ve 70 adet sanat yapisi bitirilerek hizmete açildi.
Proje 36 milyon liralik ihale bedeliyle 3 yil bitirme süresi dahilinde DEHA Altyapi Anonim Sirketi tarafindan yapiliyor.
Ermenek-Mut arasi yol yapiminin gece gündüz demeden yapilan yogun çalismalar sonucunda 2015 yilinin Ocak ayi basinda 25 km’lik kismi da bitirilmis olacak. 42 km’lik sicak asfalt yol yapiminin tamaminin, baslangicindan itibaren 1,5 yil içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.
Projenin yapim asamasinda üç adet köprü yapilirken en uzun olani da Kadi Köyündeki 122 metre uzunlugundaki “ Kadi Köprüsü ” olurken, köprü suan ulasima açik olarak hizmet veriyor. Yine yol yapim çalismalari süresinde güzergâh üzerindeki köylerin yol ile baglantili elektrik, içme suyu ve sulama suyu altyapilari da yapilirken Barabanli köyündeki mevcut yol, asfalt yol projesi kapsaminda yeni çevre yolunun yapimiyla Mut yoluna baglanarak 2.5 kilometrelik bir mesafe de kisaltilmis olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284