Mutlular Dernegi Üyeleri Basinla Tanisti

Ilimizde yeni kurulan Karaman Mutlular Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi, Karaman basiniyla düzenlenen bir tanisma toplantisinda bir araya geldi.

Mutlular Dernegi Üyeleri Basinla Tanisti

Eredem Park’ta düzenlenen tanisma toplantisina Dernek Baskani Durmus Atas, Baskan Yardimcilari Abdullah Ceylan, Mahmut Bal, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Yaz ve Ersin Uysal ile ilimizde görev yapan yazili, görsel ve internet medyasinin temsilcileri katildi.
Karaman Mutlular Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Durmus Atas, tabela dernekçiliginden ziyade kurumsal olmayi önemsediklerini belirterek, “Karaman’dan 26 bin civarinda Mut ve çevresindeki Mersin’e bagli ilçelerimizden nüfus var. Biz bu nüfusu bir çati altinda toplayarak çogunlugu saglayip burada ihtiyaç sahiplerine yardimci olmak, Mutlu hemserilerimizin sorunlarini çözebilmek için bu çatiyi olusturduk. Bazi hedeflerimiz var. Bunlarin basinda Mut ve bölgesinden Karaman’a hastaneye veya sinava gelen ögrencilerimizden kalacak yeri bulunmayanlarin kalabilecegi 3 katli bir misafirhane olusturmayi düsünüyoruz. Bu konuda Mut Belediye Baskanimiz bize gerekli destegi verecegini söyledi. Üye aidatlarindan veya aidatlar disinda belirli araliklarla toplantilar yaparak maddi durumlari güçlü olanlarin destegiyle mahallelerde tespit edilen ihtiyaç sahibi olan ailelerimize her ay muhtarlarimizin da destegiyle gida ve giyecek yardimlari yapacagiz” dedi.
Dernek Baskani Atas, Mut’un Karaman’a baglanmasinin öncelikli hedefleri arasinda yer aldigini ve bu konuda üzerlerine düseni yapacaklarini belirterek, “Biz gerek ticari gerekse özel islerimiz için Karaman’a geliyoruz. Mersin’e bagliyiz ama mesafe açisindan Karaman bize daha yakin. Bu nedenle Karaman’a baglanmak en büyük hedefimiz. Ama bu siyasi bir süreç oldugu için siyasilere burada çok büyük is düsüyor. Biliyorsunuz Mut yillardir Karaman’a baglanmak için çaba gösteriyor hatta bunun için referandum bile yapildi. Umuyoruz ki ileriki süreçte güzel haberler aliriz. Karaman’da Mut nüfusuna kayitli 250 bin civarinda sanayide esnaf bulunuyor. Bunun yaninda Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalisan çok sayida isçi var. Biz Karaman’da Mutlular açisindan güzel islere imza atmayi hedefliyoruz” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284