Mutlular Karaman’da Derneklesiyor

Karaman’da yasayan Mutlu vatandaslar bir sivil toplum örgütü çatisi altinda toplanmak üzere dernek kurma çalismalarina basladilar.

Mutlular Karaman’da Derneklesiyor
Dernek kurucu yönetimi yapilan çalismalar hakkinda bilgi vermek ve dernegin yapilanmasi konusunda fikir alisverisinde bulunmak üzere bir toplanti düzenledi.
Karaman’da yasayan çok sayida Mut’lu vatandasin katildigi toplantida yapilan çalismalar hakkinda bilgi vermek üzere söz alan Dernek Yönetim Kurulu Baskani Durmus Atas sunlari söyledi:
“Burada toplanmis olmamizdaki amaç su an gerekli resmi prosedürleri yerine getirmek için kurucu yönetim ve yapmis oldugumuz hazirlik asamalarini sizinle paylasmaktir. Sizler gibi degerli ve görüs sahibi insanlarin izlenecek yolla ilgili görüs ve düsüncelerini paylasmasi basarili bir dernek çatisi olusturmamiza katki saglayacaktir. Öncelikle vurgulamak istedigim durum 6 ay içerisinde yapmamiz gerek bir genel kurul toplantimiz olacaktir ve bu toplantida görev alacak kisilerin dernegin gelismesi, büyümesi ve Karaman’da söz sahibi bir sivil toplum örgütü olmasini saglayacak kisiler olmasi arzumuzdur. Bu olusumun amaci Mutlu ve Mut’un civar ilçe ve beldelerindeki hemserilerimizin Karaman’da daha fazla söz sahibi olmasini saglamak, yardima ve destege ihtiyaci olan kisilere faydali olmaktir” dedi.
Atas kurulacak olan dernegin yapacagi faaliyetler hakkinda da kisa bir bilgi verdi.
Dernegin Ilk Olarak Yapacagi Faaliyetler
1- Öncelikle Karaman’da hazirlanacak olan bir misafirhanede Mut bölgemizden gelen ihtiyaçli, hastasi olan, kalacak yeri olmayan kisilere yardimci olmak.
2- Burada saglanacak birliktelikte ihtiyaç sahiplerine her konuda yardim etmek.
3- Dernek vasitasi ile isçiye ihtiyaci olan isveren ile ise ihtiyaci olan isçiyi bulusturmak.
4- Her ay bir mahallede ihtiyaç sahibi 10 aileye gida, temizlik ve giyim yardimi yapilacak.
Kisa bir süre içerinde kurulacak olan dernegin kurucu üyeleri ise su kisilerden olusuyor.
Kurucu Yönetim Kurulu Baskani: Durmus Atas
Baskan Yardimcilari: Mahmut Bak, Abdullah Ceylan, Ersin Uysal, Ali Bülbül, Mehmet Orhan, Hüseyin Yaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284