Müzeler Günü Kutlandi

18 Mayis Müzeler günü nedeniyle hafta sonunda Çesmeli Kilise’de bir program düzenlendi.

Müzeler Günü Kutlandi
Programa Vali Murat Koca, Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Isa Bilekyigit, Müze Müdür Vekili Ertan Yilmaz, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi H.Hüseyin Oduncu ögrenciler ve vatandaslar katildi.
Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan ilk olarak kürsüye gelen Müze Müdür Vekili Ertan Yilmaz Dünyada ve Ülkemizde müzeler günü hakkinda bilgiler verdi.
Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Isa Bilekyigit ise müzeler gününün amacina degindigi konusmasinda “Ülkemizde kültür varliklarinin tanitilmasi, korunmasi, onarilmasi ve saklanmasi ile gelecek kusaklara aktarilmasi için yapilan ve yapilmakta olan çalismalari anlatmak, müzelerimizi tanitarak halkimizin milli kültür ve tarih bilgisini zenginlestirmek, bu degerlere sahip çikilmasi ve yurt disina kaçirilmalarini önlemek, müzelerimizin ayni zamanda bir egitim merkezi oldugunu göz önüne alarak özellikle okul çagindaki çocuklarimizi ve halkimizi bu konuda aydinlatmaktir” dedi.
Program Gülten ve Gülsen Kahraman ile Tevhide Aydin’a ait “Yasantimizdaki Dokular” isimli karma serginin açilisinin yapilmasi ve hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284