Necati Yeniel KMÜ Ögrencileriyle Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Islami Ilimler Fakültesi tarafindan düzenlenen Hayata Dair Söylesiler dizisinin ikinci konugu Karaman Imam Hatip Lisesi Emekli Ögretmeni Necati Yeniel oldu. KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklesen söylesiye Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halit Çalis, üniversite personeli ve ögrenciler katildi.

Necati Yeniel KMÜ Ögrencileriyle Bulustu

Programda Necati Yeniel, Imam Hatip okullarinin geçmiste yasadigi sikintilara deginerek bu okullarda okuyan ögrencilerin resmi törenlerde, milli bayramlarda ve yarismalarda hor görüldügünü ve küçük düsürüldügünü, günümüzde ise ailelerin hiçbir kaygi tasimadan çocuklarini bu okullara gönderebildigini söyledi.
“Kendini isitamayan soba baskasini isitamaz”
Ögrencilerin üniversitede istedikleri branslari kazanamadan Imam Hatip okullarina mecburiyetten gitmemeleri gerektigini belirten Necati Yeniel, “Kendini isitamayan soba baskasini asla isitamaz. Baskasini isitmasi için önce kendisini isitmasi lazim. Ögrenciler öncelikle kendini yetistirmeli ve bilinçli olarak bu okullari okumali ve çok çalismalidir.” dedi.
“Islamiyet’te emeklilik yoktur”
“Allahü Teala insanlarin içini bilir ve herkes için en güzel yolu çizer.” diyen Yeniel, konusmasinin devaminda sunlari ifade etti: “Islamî yasaklar hiz kesmek için degil, tehlikelerden korunmak için vardir. Islamiyet’te mübah çizgi çok genistir ve haram saha çok dardir. Yasaklarin karsiliginin fazlasiyla mükafati vardir. Kisiler helal lokma kazanmaya, namaz kilmaya özen göstermelidir. Çünkü namaz, kizgin günes altinda çölde rastlanan koyu agaç gölgesidir. Namaz, ilkbahar yagmurunda tatli bir meltem gibidir. Helal para kazanan ve namaz kilan insanlar ahirette de bu dünyada da mükâfatini fazlasiyla alir.”
Yeniel, “Huzur Islam’dadir. Islamiyet’te emeklilik yoktur. Bizi emeklilige sadece musalla tasi ayirir. Biz yüklendigimiz misyonun altinda gece gündüz çalismaktan seref duyuyoruz.” seklinde konusmasini tamamladi. Yeniel’in kendisine yöneltilen sorulari cevaplamasiyla etkinlik sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284