Nefise Sultan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Ögrencileri Almanya’da

“Beceri Egitimi Staj Uygulamasi” isimli proje dogrultusunda Karaman Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri Almanya’ya gidiyor. Okul proje ekibi, yolculuk öncesi projeleri hakkinda bilgi vermek için Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu ziyaret ettiler.

 Nefise Sultan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Ögrencileri Almanya’da

28 Aralik 2014-24 Ocak 2015 tarihleri arasinda Almanya’nin Herne sehrine gerçeklestirilecek hareketlilige; Çocuk Gelisimi ve Egitimi alanindan 16, Yiyecek Içecek Hizmetleri alanindan 8 ögrenci ve  3 refakatçi ögretmen ile 2 idareci katilacak.

Proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Emetullah Emre, bu çalisma ile ögrencilerinin yurt disinda 4 hafta boyunca toplamda 160 saatlik staj çalismasi yapacagini belirterek “Avrupa is hayati tecrübesi ve deneyimleri ile ögrencilerimizin vizyonlarinda degisimler olusacak, ögrenciler alanlarinda daha verimli ve faydali hale gelebileceklerdir. Projemizdeki diger bir hedef ise mesleki egitim alaninda karsilikli etkilesim, Avrupa düzeyinde egitim ve isbirligidir. Avrupa ortak kültürünü taniyarak yararlanicilar tarafindan uyum saglanmasi ve benimsenmesi, ortaklarin egitsel, kültürel ve bireysel beceriler ile is aliskanliklarinin gelistirilmesine imkân saglanmasidir. Proje kapsaminda katilimcilara uluslararasi geçerliligi olan ve gelecekte hem yurt içinde hem de yurt disinda istihdam alanlarinda referans olabilecek Europass Belgesi verilecektir. ” dedi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu tecrübe paylasiminda bulunulacak bu tür projelerle kendi kültürel ve bilimsel gelismisligimize yenilikler ilave edilerek 2023 hedeflerine ulasmada daha kolay yol alinabilecegini belirtti. Sultanoglu çalismalardan dolayi proje ekibine tesekkür ederek günün anisina toplu hatira fotografi çekildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284