Nema Alamayanlara Ikinci Firsat

Hükümet, zorunlu tasarruf ödemelerini alamayanlara ikinci bir sans taniyor. Dava açip kazananlara nema ödemesini devlet yapacak.

Nema Alamayanlara Ikinci Firsat

Torba yasa tasarisindan nema müjdesi çikti. Önceki dönemde nema ödenmeyen binlerce çalisan taninan ikinci haktan yaralanacak.
1988 ile 2002 yillari arasinda, çalisanlarin maaslarindan tasarruf tesvik hesabi için kesinti yapildi. Hükümet, 2002'de uygulamaya son vererek, hesapta biriken paralari, 2003-2006 yillari arasinda hak sahiplerine ödedi.
Milyonlarca kisiye 17 milyar lira ödeme yapildi ancak nema payi isveren tarafindan yatirilmayan hak sahipleri uygulama disi kaldi.
Hükümet, bu kapsamdakiler için simdi yeni bir adim atiyor. Düzenleme Meclis'e gönderilen torba yasa tasarisi kapsaminda yer aliyor.
Tasari yasalasirsa, nema payini ödemeyen isverene dava açip kazanan hak sahiplerine ödemeler Hazine tarafindan yapilacak. Bu paralar, Sosyal Güvenlik Kurumu araciligiyla paylari zamaninda yatirmayan isverenlerden tahsil edecek.
Tasarinin Meclis'teki görüsmeleri sirasinda, ilk ödemeden yararlanamadigi halde dava açmayanlara da devlet tarafindan ödeme yapilmasi için önerge verilecegi belirtiliyor.
Mynet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284