Nevruz Bayrami Düzenlenen Programla Kutlandi

Baharin müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayrami tüm yurtta oldugu gibi Karaman’da da düzenlenen programla kutlandi.

 Nevruz Bayrami Düzenlenen Programla Kutlandi

Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan Piri Reis Kültür Merkezi önündeki bos alanda düzenlenen kutlama programi ilk olarak saygi durusunda bulunulmasindan sonra Istiklal Marsi'nin okunmasi ile basladi. Kutlamalara Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri, ögrenciler ve vatandaslarda katildi. Makbule Orman Ilkögretim Okulu ögrencilerinin folklor gösterisinin ardindan bir konusma yapan Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta cemrelerin düsmesiyle tabiatin uyandigini ve bu uyanisla birlikte Nevruz Bayrami’nin bütün Türk ülkelerinde coskuyla kutlanan bir gün oldugunu belirtti.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün de konusmasinda Nevruz'un Türk milletinin en eski bayramlarindan birisi oldugunu, anlayis olarak baharin gelmesi ile birlikte bollugun bereketin simgesi kabul edildigini söyledi.
Nevruz'un Türklerin sikistigi bir cografyadan genis ve bereketli bir cografyaya ulasmasini, özgürlüge daha mutlu bir hayata ulasmanin adi oldugunu vurgulayan Akgün, "Dolayisiyla bizim için Nevruzun ayri bir güzelligi anlami var. Bu güzelligin bütün ülkemizde doya doya yasanmasini temenni ediyorum. Özellikle Nevruz'u bahane ederek coskuyla kutlanmasi gereken bu bayrami bahane ederek birligimizi beraberligimizi bozmaya yeltenen bazi gafillerin, bazi terör guruplarinin bazi girisimlerine, insallah bu millet firsat vermeyecek" dedi.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman ise yaptigi konusmada, yurdun dört bir yaninda oldugu gibi Karaman'da da cemrelerin düstügünü ve yeni bir baharin basladigini söyledi.
Milletlerin umutlariyla var oldugunu ve baharin umudun sembolü oldugunu ifade eden Kahraman,"Bugün Nevruz ve bu bayram yenilenmenin, arinmanin bir sembolü olarak dünyanin dört bir yaninda oldugu gibi yurdumuzda ve ilimizde de coskuyla kutlaniyor. Zorlu geçen bir kisin ardindan gelen bahar hiç kuskusuz daha çok beklenecek, gönülleri daha çok heyecanlandiracaktir. Tarih boyunca mukaddes topraklarimiza ve aziz milletimizin birligini ve dirligini besleyen degerlere, defalarca zarar verilmek istenmistir. Ama aziz milletimiz tüm bu saldirilari, yoklugu ve yoksullugu gönül dünyasindaki sevgiyle, dayanismayla ve inançla asmayi bilmis ve tarih boyunca birligin de dirligin de sembolü olmustur. Yeni baharin, ayni özden beslenen aziz milletimizin birligini ve beraberligini daha da güçlendirmesini umut ediyorum dedi.
Kutlama programi halk konseri, örste demir dövülmesi ve Nevruz atesinin yakilarak üzerinden atlanmasi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284