Nisan Ayinda Lapa Lapa Kar Yagdi

Karaman’in Sariveliler ilçesinde Nisan ayi olmasina ragmen lapa lapa kar yagdi. Ilçede kar yagisinin ardindan kar kalinligi kistan kalan kar ile yer yer 4 metreye kadar ulasti.

Nisan Ayinda Lapa Lapa Kar Yagdi
Karaman’in Toros Daglari'nin zirvesinde bulunan bin 750 rakimli ilçesi Sariveliler’de, Nisan ayinda lapa lapa kar yagdi. Kis mevsiminde yagan karla beyaza bürünen daglar, beyaz örtüsünü muhafaza ederken, son yagan karla birlikte bazi bölgelerde kar kalinligi 4 metreye kadar ulasti. Kar yagisi gün boyu araliklarla yagmaya devam etti.
SARIVELILER’DE KIS MEVSIMI ÇOK ÇETIN GEÇTI
Karaman’in Taseli bölgesinde yer alan Sariveliler ilçesinin zorlu bir cografyaya sahip oldugunu belirten Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, “Ilçemiz Toroslarin bin 750 rakiminda bulunmaktadir. Bu yil çok çetin bir kis mevsimi yasadik. Nisan ayinda bile burada lapa lapa kar yagiyor. Bu yagislarin ilçe açisinda olumlu yönleri oldugu kadar olumsuz yönleri de bulunmaktadir. Yollarda toprak kaymalari ve çökmelere neden olmaktadir” dedi.
Bu kis mevsiminde ilçe merkezine 3 metre kar yagisinin oldugunu anlatan Baskan Samur, “Su an bile yaylalarimizin yollari halen kar nedeniyle kapali durumdadir. Ilçe merkezimizde ise alt büyük ölçüde zarar görmüs durumdadir. Yerel yönetim olarak bizleri gücü ortadadir. Biz tüm gücümüzü seferber etmis durumdayiz. Ancak bizim buna gücümüz yetmeyecek. Merkezi yönetimden bu anlamda yardim bekliyoruz. Sariveliler ilçemizi Güneydogu’nun daha da dogusu olarak tabir edebiliriz” diye konustu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284