Nüfus Cüzdani Bu Yil Tarihe Karisiyor

Akilli kimlik kartlari ile pembe ve mavi nüfus cüzdanlari tarihe karisacak. 10 yillik hayal bu yil gerçek olacak.

Nüfus Cüzdani Bu Yil Tarihe Karisiyor
TÜBITAK'in tamamen milli kaynaklarla gelistirdigi akilli kimlik kartlari, önümüzdeki yila yetistirilecek. 1976 yilindan itibaren kullanilan nüfus cüzdanlarinin yerini 2013'ten itibaren akilli kimlik kartlari alacak. Akilli kimlik kartlari ile pembe ve mavi nüfus cüzdanlari tarihe karisacak. Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Nihat Ergün, TÜBITAK'in yürüttügü çalismalar kapsaminda gelistirilen yeni T.C. kimlik kartlarinda temasli ve temassiz yerli çipin kullanilacagini söyledi.
'AKBIL'IN YERINI ALACAK'
Ergün, "Temasli çipte elektronik kimlik dogrulama ve imza kabiliyeti bulunurken; temassiz çipte vizesiz sinir geçislerinde kullanilabilecek seyahat belgesi yani e-pasaport yer aliyor" dedi.
Ergün, yeni kimlik kartlarinin kamu binalarinda kapi girislerinde de kullanilabilecegini dile getirdi. Ergün, "Böylelikle hem vatandaslara kamu binalarina giriste kolaylik saglanmis olacak hem de güvenlik kontrolleri daha kolay saglanacak" dedi. Ergün'ün verdigi bilgiye göre, e-kimlik kartlari, ileriki asamada stadyum, sinema, okul gibi farkli ortamlarda geçis kontrolü ve bilet hizmetlerinde de kolaylik saglayacak.
Bu uygulamadan en fazla belediyelerin yararlanmasi bekleniyor. Ergün, akilli kimlik kartlarinin, Türkiye'deki tüm illerde toplu tasimada kullanilmasinin da gündemde oldugunu belirtirken, "Akbil ve Kentkart gibi sistemlerin yerini alacak" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284