Ögrenci Tabletlerinde 9-16 Yasagi!

Fatih Projesi`yle dagitilacak bilgisayarlar, uzaktan kontrol edilecek, ögrencilerin oyun oynamasi ve sakincali sitelerine girmesi engellenecek.

Ögrenci Tabletlerinde 9-16 Yasagi!

Fatih Projesi'yle ögrencilere su ana kadar 62 bin 800 tablet bilgisayar dagitildi. Proje kapsaminda 2016 yilina kadar 16 milyon tablet dagitilacak.
Vatan'in Milli Egitim Bakanligi'ndan aldigi bilgilere göre 11 Subat 2013'ten itibaren dagitilan 49 bin Vestel marka tablette Mobile Device Manager (MDM) adli uzaktan kontrol erisimi saglayan yazilim eklendi. Yazilimla, ögrenciler, ders saatlerinde oyunlari ve cinsel içerikli uygulamalari indiremeyecek. Ayrica cinsel içerikli yasakli sitelere de giremeyecekler. Henüz demo asamasinda olan yazilim bu günlerde güncelleniyor.
Hiçbiri bozuk degil
Bakanlik yetkilileri, tablet bilgisayarlarin bozuk çiktigi iddialariyla ilgili olarak, Vestel'in MDM yazilimi için güncellemeler yapildigini ve bundan dolayi bilgisayarlarda internet erisimi sorunlari yasandigini bildirdi. Aksakliklarin 20 gün sürebilecegi daha sonra yazilimin tamamen kurulacagi açiklandi. Pilot projede dagitilan 8 bin tablette çok daha kati bir sistem uygulandigina dikkat çeken yetkililer, bu bilgisayarlarin sadece 4 siteye baglandigini bildirdi.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284