Öğrenciler, Bir Damla Kanla Oluşan Türk Bayrağı Portresini Rektör Akgül’e Hediye Etti

Karaman'da üniversite öğrencileri kanlarıyla oluşturdukları Türk bayrağı portresini Rektör Mehmet Akgül’e hediye etti. 

Öğrenciler, Bir Damla Kanla Oluşan Türk Bayrağı Portresini Rektör Akgül’e Hediye Etti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Otağı Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası bir hafta sürdü. Topluluk üyeleri Kızılay ile ortaklaşa yürüttükleri kan bağışı kampanyasında üniversitenin farklı akademik birimlerinde öğrenci arkadaşlarını kan bağışına davet etti. Etkinliği anlamlı kılan ise kan bağışında bulunan öğrencilerin kanlarından oluşturulan Türk Bayrağı oldu. Kan bağışında bulunan öğrenciler, daha önceden hazırlanmış olan motif üzerine parmak uçlarındaki kanı damlatarak rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağına bir kez daha hayat verdiler. 
Türk Otağı Öğrenci Topluluğu üyeleri, kanlardan oluşan Türk bayrağı motifini tamamlayarak KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'e hediye etti. Rektör Akgül, düzenledikleri anlamlı kampanya nedeniyle öğrencileri tebrik ederek, "Türk milletinin her şartta vatan için kanını verdiğini sembolize eden böyle bir çalışmayı hazırladığınız için teşekkür ederim. Çanakkale'de nasıl milletimiz ve vatanımız için kanımızı dökmüşsek şu anda da aynı şekilde seve seve canımızı verir, kanımızı akıtırız" dedi.
Türk Otağı Öğrenci Topluluğu Başkanı Ümit Özdoğru ise, “Atalarımızın kanlarıyla can verdiği bir bayrak altında özgürce yaşayan bir milletiz. Bu gün biz gençlerin görevi ilimde, irfanda, sanatta, sporda Türk bayrağını göklere çıkarmaktır. Damla damla oluşmuş bu bayrakla, gençliğe görevlerini hatırlatmanın yanı sıra topluluk olarak asıl amacımız yıllardır ihtiyaç sahiplerinin sesine ve gönlüne yetişen Türk Kızılayı'na kan bağışı konusunda yardımcı olmak ve farkındalık oluşturmaktı. Ecdadımızın aziz ruhları önünde katkısı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284