Öğrenciler Okul Sütü İle Büyümeye Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının iş birliğiyle yürütülen ´Okul Sütü Programı´ kapsamında ülke genelindeki tüm okullarla birlikte Karaman’daki okullarda süt dağıtımı gerçekleştirildi.

Öğrenciler Okul Sütü İle Büyümeye Devam Ediyor

2017-2018 öğretim yılının ikinci yarısının başlamasıyla okul sütü dağıtılmasına ilişkin Okul Sütü Programı doğrultusunda, okul çağındaki çocukların süt tüketimini arttırmak, öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla ülke genelinde anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik okul sütü dağıtımına başlandı.

Süt dağıtımı programı Karaman Valisi Sayın Fahri Meral, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık ve İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Serkan Koyuncu’nun, katılımlarıyla Dr. Sadık Ahmet İlkokulunda gerçekleştirildi.

İlk olarak anasınıfı öğrencileriyle buluşan Karaman Valisi Sayın Fahri Meral ve beraberindekiler öğrencilere süt dağıttı. Öğrenciler sütlerini içerken protokol üyeleri minik öğrencilerle yakından ilgilendi.

Daha sonra birinci sınıf öğrencilerini ziyaret eden Karaman Valisi Sayın Fahri Meral öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra öğrencilerine sütlerini dağıttı.

Program, Karaman Valisi Sayın Fahri Meral’in okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelmesi ile sona erdi.

Öğrencilerin daha iyi beslenebilmesi için düzenlenen program kapsamında 124 okulda, 15 bin 935 öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284