Öğrencilerden Kandil Etkinliği

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Üç Ayların başlangıcı olan Regaip Kandili sebebiyle Hal Camisinde program düzenlediler.

Öğrencilerden Kandil Etkinliği
Okul Müdürü Alime Kaya yaptığı açıklamada “Regaib kelimesi bolluk, bereket, fazilet anlamına gelir. Bu gece Allah'ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir. Bu gece aynı zamanda Kur'an-ı Kerim ayı Ramazan-ı Şerifin müjdecisidir. Manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandilinin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Bütün İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandilini kutluyorum” dedi.
Manevi iklimin hissedildiği programa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma okul Meslek Dersleri Öğretmeni Fadime Çuhadar tarafından yapıldı. Aralarında mülteci öğrencilerden Alia Alothman’ın da bulunduğu bir grup öğrenci tarafından hadisler okundu. Okul musiki korosunun icra edildiği solo ve koro ilahiler programa ayrı bir canlılık kattı. Program öğrencilerin yaptığı dualarla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284