Ögrencilere Agiz Ve Dis Sagligi Egitimi Verildi

“Firçalar Çantada Disler Yolunda Projesi” kapsaminda Il Saglik Müdürlügü tarafindan organize edilen program ile ögrencilere agiz ve dis sagligi konusunda egitim verildi.

Ögrencilere Agiz Ve Dis Sagligi Egitimi Verildi

Dr. Sadik Ahmet Ilkokulu birinci sinifinda gerçeklestirilen etkinlikte konusan Vali Murat Koca “Agiz ve dis sagligi açisindan önemli olan dis firçalamayi çocuklarimiza küçük yasta aliskanlik olarak kazandirmak çok önemlidir. Bu kapsamda bugün gerçeklestirdigimiz bu etkinlikle çocuklarimiza flor jel uygulamasiyla dis firçalama yöntemi uygulamali olarak gösterildi. Bu proje çocuklarimizin dogru dis firçalama yöntemini ögrenmelerine katki saglayacagi gibi, ileriki yaslarda dis hastaliklarina yakalanmalari önlenerek daha saglikli bir hayat sürmelerini saglayacaktir” dedi.
Kirikkale Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Ögretim Görevlisi Prof. Dr. Türksel Dülgergil ise, “Firçalar Çantada Disler Yolunda Koruyucu Ana Dis Sagligi” projesi kapsaminda ilkokul birinci sinif ögrencilerinin yeni çikan ana dislerini florla kuvvetlendirmek ve çocuklara dis firçalama aliskanligini kazandirma amaciyla yapildigini belirtti.
Konusmalarin ardindan Prof. Dr. Türksel Dülgergil komutuyla Karaman Saglik Meslek Yüksekokulu ögrencilerinin nezaretinde ögrencilere firçalama teknikleri uygulamali olarak anlatildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284