Öğrencilere MEVKA’dan Bilgilendirme Semineri 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından “Erasmus+, Kariyer ve Avrupa Fırsatları Bilgilendirme” semineri düzenlendi.

Öğrencilere MEVKA’dan Bilgilendirme Semineri 

Konuşmacı olarak Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Doğan Ali Onuralp’in konuk olduğu seminerde Erasmus+, Eurodesk, Gençlik Değişim Programları, Avrupa Gönüllülük Hizmeti programları hakkında öğrenciler bilgilendirilirken kariyer hayatında uluslararası etkinliklerin ve değişim programlarının önemi, örgün eğitim ve staj değişim programları ile girişimcilik gibi konular hakkında da açıklamalar yapıldı.
Seminerde Onuralp, “Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan yeni bir programdır; proje faaliyetlerinin yanında bireysel faaliyetleri de içermektedir. Eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsamayan Erasmus+ Programı; kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılmasını amaçlamaktadır.” dedi.
Gençlik değişimlerinin 13-30 yaş arası, Avrupa Gönüllük Hizmetinin ise 17-30 yaş arası tüm gençlere açık olduğunu ifade eden Uzman Onuralp, “Gençlik Değişimleri, gençlerin proje yönetimi ve takım çalışması gibi önemli beceriler kazanmalarına yardımcı olur. Bu program okul faaliyetlerinin tamamen dışında gençlerin Avrupa ülkelerinden ya da Avrupa’ya komşu ortak ülkelerden birine 21 güne kadar yapılandırılmış olan bir faaliyete katılmasını sağlamaktadır. Avrupa Gönüllük Hizmeti bir yıla kadar sürebilmektedir ve öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmeleri, aktif vatandaş olmaları ve farklı kültürleri deneyimlemeleri için de bir fırsattır.” şeklinde konuştu.
Seminer daha önce gençlik değişim programına katılan öğrencilerin tecrübelerini katılımcılarla paylaşmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284