Ögrencilere SMS`li Takip

Ögrencilerin ders notlarindan devamsizliklarina kadar birçok bilgi, velilere kisa mesajla gönderilecek.

Ögrencilere SMS`li Takip

Milli Egitim Bakanligi'nca kurulan ''8383 Mobil Bilgi Servisi'ne isteyen veli kayit yaptiracak, bilgiler bu velilerin cep telefonlarina gelecek.
Bakanlik, ''8383 Mobil Bilgi Servisi''ni hayata geçirdi. Servisle resmi ve özel okullardaki ögrencilerin e-okul sistemine girilen devamsizlik, sinav tarihleri, sinav sonuçlari, karne notlari, diploma notu, nakil ve okul kaydiyla ilgili veriler, kisa süre içinde mesajla velilere bildirilecek.
Açikögretim ortaokulu ögrencilerinin sinav sonuç bilgileri, sinav yeri, ders seçim bilgisi, mezuniyet ve diploma notlari, açikögretim lisesi ögrencilerinin ise sinav sonuç bilgileri, sinav yeri ve tarih bilgileri, ders seçim bilgileri, sinav merkezi degisikligi, ögrencilerin genel durum bilgileri sistem sayesinde velilere gönderilecek.
Devamsizlik en geç bir saatte cepte
Servisten yararlanmak isteyenlerin, cep telefonundan egitim bilgilerini almak istedikleri ögrencinin TC kimlik numarasini yazarak 8383'e mesaj göndermeleri gerekiyor. Mobil bilgi servisine bütün GSM operatörlerinden üye olunabiliyor.
Servis için ayni telefon hatti üzerinden birden fazla üyelik de yapilabiliyor. Bunun için de egitim bilgileri alinmak istenen ögrencilerin TC kimlik numaralarinin ayri ayri 8383'e mesaj atilmasi gerekiyor. Üyeligini iptal etmek isteyenlerin cep telefonundan ''IPTAL'' yazarak 8383'e göndermeleri yeterli olacak. Servisin aylik üyelik ücreti, tüm vergiler dahil 2 lira olarak belirlendi. Servis kapsaminda aylik en fazla 30 kisa mesaj gönderilecek.
Sisteme girilen bilgiler, belli zaman araliklarinda kisa mesaja dönüstürülerek GSM operatörlerince üyelere iletilecek. Özellikle sisteme girilen günlük devamsizlik bilgisi en geç bir saat içinde, ögretmenler tarafindan girilen ders notlari ise en fazla üç saat içinde velilere bildirilecek.
Bakan Avci'dan genelge
Konuyla ilgili Milli Egitim Bakani Nabi Avci imzasiyla yayimlanan genelgede, servisin üyelerine tatminkar içerik üretebilmesinin, veri girislerinin zamaninda, düzenli ve dogru yapilmasina bagli oldugu vurgulandi.
Bakanligin e-Okul Veli Bilgilendirme internet adresinde yer alan açiklamalara ve sik sorulan sorulara verilen cevaplara göre tüm yöneticilerin, velilerin ve ögretmenlerin okul yönetimleri tarafindan bilgilendirilecegi belirtilen genelgede, mobil bilgilendirme islemi Bakanlikça merkezi olarak yapildigindan kurum müdürlüklerince SMS gönderim anlasmasi yapilmayacagi uyarisinda bulunuldu. Genelgede, ''Sistemlere bilgiler zamaninda ve dogru olarak girilecek, tüm bilgiler güncel tutulacak, hatali mesaj göndermenin önüne geçilecektir'' ifadelerine yer verildi.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284