Öğretmen Olunur Mu, Doğulur Mu?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Öğretmen Olunur mu, Doğulur mu?’ konulu konferans düzenlendi.

Öğretmen Olunur Mu, Doğulur Mu?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Levent İnce’nin konuşmacı olduğu konferansa Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel’in yanı sıra üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.
“Bilgi güçtür; bu gücü sizlerle paylaşıyoruz”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Murat Tekin yaptı. Topluluk olarak bilginin bir güç olduğundan hareketle bu tip etkinlikler yaptıklarını hatırlatan Doç. Dr. Tekin, “Bu gücü siz öğrencilerimize aktarabilmek adına projeler geliştirerek bu projelerimizi uygulamaya koyuyoruz. Levent Hocamız bizlere çok şey öğretti. Sizlere de engin bilgilerini aktarabilmesi adına kendisini üniversitemizde konuk ediyoruz. Keyifli ve faydalı bir konferans olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından BESYO öğrencilerinden İbrahim İri ve Fatma Murat, halk oyunları gösterisi sergilediler. Daha sonra Hasan Güçlü Fındık ve Gamzenur Arıcı isimli öğrenciler tango gösterisi ile sahne aldılar.

“Kendinizi geliştirip donanımlarınızı arttırın”

Halk oyunları ve dans gösterilerinin ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Mustafa Levent İnce, öğretmenlik mesleği ile ilgili sunum yaptı. İyi bir öğretmen olabilmek için yapılması gerekenleri sıralayan Prof. Dr. İnce şöyle konuştu: “Öğretmenlik mesleğine ilişkin bilgi ve beceriler, rol model, yansıma becerileri, kariyer yönetimi, medya ve teknolojileri gibi farklı alanlarda kendinizi çok geliştirmeniz gerekiyor. Bu alanlarda temel düzeyde bir bilginiz oluşmamışsa temel becerileri de tam olarak kavrayamaz ve nitelikli bir öğretmen olamazsınız. Okuduğunuz dönemde alacağınız dersler ve spor dallarındaki eğitimler ileriki yıllarda karşılaşacağınız çocuklara ışık tutacak. Bunu düşünerek kendinizi geliştirip donanımlarınızı arttırmalısınız.”

Öğretmen adaylarına tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Mustafa Levent İnce konuşmasının devamında şunları söyledi: “Öğretim programlarını detaylı olarak inceleyin. Dünyadaki gelişmelerin mesleğinizi nasıl etkilediği ve etkileyeceği hakkında okumalar yapın, bunun üzerine düşünün. Güvenilir ve bilimsel kaynaklardan bilgilerinizi güncelleyin ve öğretmenlikle ilgili kongre, sempozyum gibi etkinliklere katılmaya gayret gösterin. En önemlisi de kariyer yönetiminize kafa yormayı unutmayın.”

Konferans, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284