Ögretmenin Kerpetenle Darp Edilmesine Sendikalardan Tepki

Karaman’da Sosyal Bilimler Ögretmeninin bir ögrenci velisi tarafindan kerpetenle darp edilmesi, egitim sendikalari tarafindan olayin meydana geldigi okulun bahçesinde protesto edildi.

Ögretmenin Kerpetenle Darp Edilmesine Sendikalardan Tepki

Olayin meydana geldigi Yunus Emre Ortaokulu bahçesinde toplanan Aktif Egitim Sen, Egitim-Sen, Egitim-Is, Türk Egitim-Sen, Egitim-Bir Sen baskanlari ve üyeleri ögretmene siddeti yaptiklari basin açiklamasiyla kinadi.
Ögretmene siddet olayiyla ilgili olarak ilk açiklamayi yapan Egitim Bir Sen Sube Baskani Yunus Özdemir, Ögrencisini egitmek ve topluma kazandirmaktan baska hiçbir amaci olan ögretmenimiz maalesef cehaletin kerpetenine maruz kalmistir. Hastanede tedavisi yapilan arkadasimiz yedi gün is göremez raporu almis ve olay adli makamlara intikal etmistir. Çocuklarimizi egitmekten, sevgi ve merhamet ve gelecek insasindan baska amaci olmayan ögretmenlerimize yönelik saldirilar artik son bulmalidir. Cehaletin kurbani olarak seçilmis ögretmenimizin ögrencisinin velisi tarafindan saldiriya ugramasi bizleri derinden yaralamistir. Ögretmenimize saldirilanlar bilmelidir ki onlar ayni zamanda ögretmeni yaralamakla kalmiyor, geleceklerini de yok ediyorlar. Aslinda içinde siddet olan bir gelecek hazirliyorlar. Genç nesillere yanlis çözüm yollari birakiyorlar. Aslinda ögretmene saldiranlar kendilerine saldiriyorlar. Bugün maalesef ögretmenlerimiz saldirilara karsi savunmasizdir. Egitim kurumlarinda alinmasi gereken güvenlik tedbirleri alinmiyor. Sorumluluk sadece ögretmenlere birakiliyor. Milli Egitim Bakanliginin okullarda güvelik konusunda gerekli tedbirleri almamasi egitim camiasini bu tür üzücü olaylarla karsi karsiya birakmaktadir. Yetkilileri ögretmenlere sahip çikmaya çagiriyoruz” dedi.
Kerpetenli saldiriya ugrayan ögretmen Recep Can’da, “Bu saldiri benim sahsimda bütün ögretmen camiasina yapilmistir. Ama ben bu konuda biraz yalniz kalacagimi hissederken bu kalabalik ve bu desteginiz beni ziyadesiyle çok memnun etti. Bunun için sizlere çok tesekkür ediyorum. Herhangi bir maas, maddi menfaat durumunda ögretmen sendikalarina bakariz üç bes kisiyle eylem yaparlar. Hiçbir üyesi de orada olmaz genelde. Ama burada bu destekleri beni çok memnun etti. Bizi üzen bizi acitan kesinlikle bir densizin davranislari degil, bizim yetistirdigimiz insanlarin bize karsi takindiklari tutumdur” dedi.
Türk Egitim-Sen Sube Baskani Ziya Hotamisli’da yaptigi açiklamada, “Okullarimiz ilk defa sahipsiz, basibos, kargasa ve gerginlik ortaminda açildi. Ögretmenler odasi huzursuz, tedirgin, heyecansiz, matem havasina büründü. Oysaki okullarimiz cosku, heyecan, heves, ask ve yüce gayelerle açilmaliydi. Türk Milli Egitimi’ndeki bu sistem degisikliklerinden elbette iyi sonuçlar ve basarilar beklenemezdi. Bu olumsuzluklardan sürekli ögretmenler sorumlu tutuldu. Ögretmenler bakanligin hatalarinin yanlis ve yanli tasarruflarinin günah keçisi yapildi, hedef tahtasina konuldu. Egitimciler basinin ve velinin önüne atildi. Bir zamanlar Türkiye; Karaman’in egitim basarisini konusurken simdi okullarimiz sorunlar yumagi haline geldi. Bunun sorumlusu asla ögretmenler degil yanli ve yanlis egitim politikalaridir. Ne oldu da Karaman bu hale geldi? Bu vahim ve üzücü manzaranin sorumlularini herkes bilmektedir! Bu gidisle ne yazik ki önümüzdeki günlerde bu günleri bile mumla arayacagiz! Okullar açilali henüz iki hafta olmasina ragmen Karamanimizin en köklü okullarindan Yunus Emre Orta Okulu Sosyal Bilgiler ögretmeni degerli egitimci kardesimiz Recep Can bir velinin saldirisina ugradi. Kerpetenle yapilan bu saldiri sonucunda arkadasimiz yaralandi. Bu saldiriyi siddetle, nefretle kiniyoruz. Bu saldiri sadece Recep Can arkadasimiza degil; tüm egitim camiamiza yapilmistir” diye konustu.
Diger sendika baskanlarinin da yaptigi açiklamalarin ardindan eylem olaysiz bir sekilde sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284