Ögretmenlerden Serbest Kiyafet Protestosu

Egitim-Bir-Sen üyeleri, ögretmenlere de kiyafet serbestligi getirilmesi için 2 Ocak`ta okullarda serbest kiyafetle ders verecek.

Ögretmenlerden Serbest Kiyafet Protestosu

Memur-Sen Konfederasyonu ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 2013-2014 egitim ögretim yilinda uygulamaya geçilecek olan ögrencilere kilik kiyafet serbestliginin ardindan ögretmenler içinde kilik kiyafetin serbest olmasini istedi.
Kilik Kiyafet Yönetmeligi'nde yapilan düzenleme ile ögretmen adaylarinin basörtüsüyle derslere girebilecek olmasini egitim sisteminde atilan yarim özgürlük adimlarindan biri oldugunu kaydeden Gündogdu, "Bir diger özgürlük adimi ise Imam Hatip liseleri ve seçmeli Kur'an derslerinde ögrencilerin basörtüsü takabilecek olmasidir. Biz bu 1982 yilindan kalan 657 Sayili Yasa'nin Kilik Kiyafet Yönetmeligi'nde degisiklik yapilarak, tam özgürlük getirilmesini istiyoruz. Bu amaçla 1982 model, çag disi, Kilik Kiyafet Yönetmeligi'ni protesto ediyoruz" diye konustu.
Yönetmelikte yer alan maddeleri elestiren Gündogdu, söyle devam etti:
"Yönetmelige bakiyoruz; erkeklerin biyiklari söyle olacak, favorileri söyle kesilecek, kadinlarin etekleri diz boyu olacak. Basörtüsü takilmayacak. Saçlar açik ve taranmis olacak gibi ifadeler var. Ayni dindarlikta eslerden erkek olan dindarligiyla ögretmenlik yapabiliyor ama kadin yapamiyor. Yani bu yönetmelikle cinsiyet ayrimciligi yapiliyor. Nasil ki erkek karisini dövdügünde 'kadina siddet uygulaniyor' deniliyorsa, basörtüsü yasagi da kadina uygulanan siddettir."
Avrupa'daki okullari incelediklerini ve burada kravat, basörtüsü, saç, sakal tirasi gibi kilik, kiyafetle ilgili kurallar olmadigini kaydeden Gündogdu, "Tabi ki her egitimci genel ahlaka ve toplum vicdanini rahatsiz etmeyecek sekilde giyinmelidir. Ancak biri istedigi gibi giyinebilirken, digerinin giyinememesi kabul edilemez. Bu eylemlerimizi Memur-Sen olarak, diger devlet kurumlarimizda da devam ettirecegiz" ifadelerini kullandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284