Ögretmenlere 550 TL Zam Müjdesi

Milli Egitim Bakanligi, ögretmen maaslarina 550 TL`ye varan artis getirecek bir çalisma yapiyor. Ögretmenleri 4 kariyer basamagina ayiran çalisma ile zamlar kademeye göre olacak.

Ögretmenlere 550 TL Zam Müjdesi

Hükümetten ögretmenlere müjde geldi. Maaslara 550 TL'ye varan zam yapilacak. Milli Egitim Bakanligi'nin yaptigi çalisma ile ögretmenlik kariyer sistemi yeniden düzenleniyor. Buna göre; ögretmenlere 4'lü kariyer basamak sistemi geliyor.
BASBAKAN'A SUNULDU
Sistem, adaylik döneminden sonra ögretmen, uzman ögretmen, kidemli uzman ögretmen (usta ögretmen) ve basögretmen seklinde uygulanacak. Ögretmenler 4 basamakta yükselebilecek. Basbakan Recep Tayyip Erdogan'a sunulan düzenlemenin yasalasmasiyla birlikte ögretmenler, yeni kariyer unvanlarina sahip olmakla kalmayacak, ayni zamanda 550 TL'ye varan zam alacak. Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürlügü Grup Baskani Ali Yilmaz, katildigi bir sempozyumda, yeni sistemde uzman ögretmenlerin maasinda 200-250 TL'lik bir artisin hedeflendigini belirtti. Yilmaz, kidemli uzman ögretmenlere 250-450, basögretmenlere de 450-550 TL arasinda zam amaçlandigini kaydetti. Yeni kariyer sisteminde ilk basamaktaki ögretmenlere de derecesine göre 60 TL'ye kadar zam gündemde.
KARIYER GEÇISLERINDE SINAV YAPILACAK
Kariyer basamak geçislerinde ögretmenler sinava tabi tutulacak. Sinavda özellikle mesleki yeterlilik ve kariyer ön planda olacak. Ancak yükselme, tek basina sinav odakli olmayacak. Önceden yüksek lisans ve doktora yapmis olan ögretmenlerin, direkt basamak atlayip atlayamayacagi ise henüz netlik kazanmamakla birlikte, onlar da sinava tabi olacak.
Maliye Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi'nin zam konusundaki görüsmeleri sürerken; kariyer basamak sistemi düzenlemesinin 2013 yilinda yasalasmasi bekleniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284