Ögretmenlerle Ilgili Çok Önemli Iki Adim

MEB, ögretmenler ile bakanlik arasinda olusan kirginligi gidermek için çalisma baslatti. Avci, tüm bakanlara örnek olacak bir adim atti.

Ögretmenlerle Ilgili Çok Önemli Iki Adim

MEB, ögretmenler ile bakanlik arasinda olusan kirginligi gidermek için çalisma baslatti. Avci, tüm bakanlara örnek olacak bir adim atti. Bakan Avci, her ilde iki saat 'sadece ögretmenleri' dinleyecek.
Milli Egitim Bakani Nabi Avci, illeri ziyaret ederek ögretmenlerle gruplar halinde bir araya gelecek. Yüz yüze iletisim kurarak sorunlarini dinleyecek.
Ögretmenlerle bugüne kadar hiçbir bakanin bire bir iletisim kurmadigina dikkat çeken MEB yetkilileri, bu uygulamanin ilk olacagini belirtiyorlar. Zaman gazetesinin haberine göre, Toplantilara ögretmenler disindaki il yöneticileri ve okul idarecileri alinmayacak. Böylece ögretmenlerin sorunlarini hiçbir baski altinda kalmadan anlatmasi saglanacak.
Ilk toplanti, sali günü Sanliurfa’da yapilacak. Bakan Avci, 500 ögretmenle bir araya gelip 2 saat onlari dinleyecek. Ögretmenlerle yapilacak bu toplantilar, Avci’nin gittigi her ilde tekrarlanacak.
Görüsmelerde ögretmenlerin ilettigi sorunlar, rapor haline getirilecek. En çok sikâyette bulunulan sorunlar tespit edilecek. Ayrica anket çalismasiyla 800 bin ögretmenin beklentileri, öncelik ve talepleri sorulacak. Sonuçlara göre mesleki motivasyonu artiracak projeler üretilecek.
Egitim camiasi, ‘es durumu tayinleri’ basta olmak üzere ‘il emri’, ‘özlük haklarinin düzeltilmemesi’ gibi sorunlar sebebiyle sikintili günler geçiriyor. Ögretmenlerin örgütlü oldugu sendikalarin tamami, bakanligin bazi uygulamalarina tepkili. En büyük elestiri ise yeni egitim sisteminin ögretmeni önemsememesi üzerinde yogunlasiyor. Bu elestirileri dikkate alan Nabi Avci, ögretmenlerle MEB arasindaki buzlari eritmek için önerilen ‘tele konferans’ yöntemine karsi çikti.
Sorunlarin iyi niyetle, muhabbetle asilacagini ifade etti. Bakan Avci’nin, sorunlarin dogal akisi içinde çözülmesi gerektigi yönündeki uyarisi üzerine ögretmenlerle bir araya gelinmesi kararlastirildi.
Internethaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284